Θέλω κι εγώ κλιματιστικό με Wi-Fi!

Περίληψη: Οι συσκευές που μας περιβάλουν καθημερινά γίνονται ολοένα και πιο έξυπνες, και δεν μιλάμε μόνο...

Οι συσκευές που μας περιβάλουν καθημερινά γίνονται ολοένα και πιο έξυπνες, και δεν μιλάμε μόνο για το smartphone ή το tablet που πλέον υπάρχει σε κάθε σπίτι. Το IoT θα κατακλύσει την αγορά τα επόμενα χρόνια και όλο και περισσότερες συσκευές θα γίνουν μέρος του οικιακού οικοσυστήματος. Με τον όρο IoT αναφερόμαστε στο Internet of Things, την δυνατότητα δηλαδή πολλών συσκευών να αποκτήσουν συνδεσιμότητα. Ανάμεσα σε αυτές τις συσκευές φυσικά, ανήκει και το κλιματιστικό το οποίο μέσω Wi-Fi μπορεί και ρυθμίζει, απ’ όπου κι αν βρίσκεσαι, τη θερμοκρασία του χώρου και μετατρέπει εύκολα και άμεσα το σπίτι σου στον απόλυτο προορισμό.

Δεν είσαι ακόμα σίγουρος αν το κλιματιστικό που θα αγοράσεις πρέπει να διαθέτει  δυνατότητα σύνδεσης στο Wi-Fi? Διάβασε τα παρακάτω για να σου λυθεί κάθε απορία και να κάνεις την σωστή επιλογή!

Για αρχή, να ξεκαθαρίσουμε ότι η διαδικασία να συνδέσεις το κλιματιστικό σου με το Smartphone σου είναι πανεύκολη. Αναζητάς στο Apple Store ή το Play Store την εφαρμογή που αντιστοιχεί στη σειρά κλιματιστικού που αγόρασες και την κατεβάζεις στο κινητό σου. Στην συνέχεια συνδέεις μέσω Wi-Fi το Smartphone σου με το κλιματιστικό, ώστε να μπορείς να το ρυθμίζεις ανά πάσα ώρα και στιγμή απ’ όπου κι αν βρίσκεσαι. Μόλις ολοκληρωθεί η σύνδεση, είσαι πλέον έτοιμος να απολαύσεις όλα τα οφέλη και τις δυνατότητες που σου προσφέρει η απομακρυσμένη διαχείριση ενός σύγχρονου κλιματιστικού. Ποιες είναι όμως αυτές οι δυνατότητες; Πάμε να τις γνωρίσουμε.

Μέσω Smartphone αποκτάς τον απόλυτο έλεγχο του κλιματιστικού σου οπουδήποτε κι αν βρεθείς εκτός σπιτιού. Αυτό σημαίνει πως μπορείς κάθε λεπτό να τσεκάρεις αν η μονάδα σου βρίσκεται σε λειτουργία ή όχι. Να επιβεβαιώνεις ότι είναι απενεργοποιημένη σε περίπτωση που βρίσκεσαι στην δουλειά και δεν θυμάσαι αν τα έκλεισες όλα πριν φύγεις. Με την δυνατότητα WI-Fi δεν θα βρεθείς ποτέ σε κατάσταση να αναρωτιέσαι. Βέβαια, μπορεί να υπάρχουν και φορές που να εύχεσαι να το είχες ξεχάσει ανοιχτό προκειμένου να βρεις το σπίτι ζεστό ή κρύο, ανάλογα την εποχή. Και για αυτό υπάρχει λύση και βρίσκεται στο χέρι σου. Δεν υπάρχει λόγος να αφήνεις το κλιματιστικό ανοιχτό ενώ λείπεις, αφού πλέον μέσω Wi-Fi μπορείς, λίγο πριν φτάσεις σπίτι, να ενεργοποιήσεις την συσκευή και να την ρυθμίσεις σε λειτουργία ψύξης ή θέρμανσης αντίστοιχα.

Τα κλιματιστικά με Wi-Fi όμως δεν προσφέρουν μόνο ένα απλό on/off διακόπτη μέσω του κινητού σου. Μπορείς επιπλέον να προσαρμόσεις τη θερμοκρασία στο επίπεδο που εσύ θέλεις, να ελέγξεις και το ποσοστό υγρασίας που επικρατεί στον χώρο, αλλά και να λειτουργήσεις το κλιματιστικό σου στο χρονικό διάστημα που εσύ επιθυμείς μέσω του χρονοδιακόπτη.

Η μεταφορά του remote στο κινητό σου σημαίνει πως ακόμα κι αν χαλάσει το χειριστήριο του κλιματιστικού σου, δεν χρειάζεται να ψάξεις για ανταλλακτικό, αφού θα το έχεις ήδη στο κινητό σου. Και όταν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το «τηλεκοντρόλ» από όπου κι αν είσαι, αυτό γίνεται πολύ πιο χρήσιμο.

Ο απομακρυσμένος έλεγχος εκτός από νέο gadget, αποτελεί και ένα ισχυρό εργαλείο για κάθε οικογένεια, αρκεί να κατανοήσεις πόσες ανάγκες μας μπορεί και καλύπτει. Αν στο σπίτι υπάρχουν άτομα που δεν μπορούν να χειριστούν το κλιματιστικό, όπως ηλικιωμένοι, μπορείς εσύ πολύ εύκολα να ρυθμίσεις τις συνθήκες θερμοκρασίας του χώρου από το κινητό σου και ας μην βρίσκεσαι μαζί τους. Ο έλεγχος σε real time που σου προσφέρει ένα κλιματιστικό με Wi-Fi θα σε βοηθήσει να ελέγξεις ακόμα καλύτερα και τον λογαριασμό του ρεύματος, συμβάλλοντας έτσι στην μέγιστη δυνατή ενεργειακή εξοικονόμηση. Η λειτουργία του κλιματιστικού θα γίνει πιο αποδοτική και εσύ θα κερδίσεις χρόνο, χρήμα και άνεση.

Άρα, τώρα που ψάχνεσαι για καινούργιο κλιματιστικό, φρόντισε αυτό που θα επιλέξεις να έχει Wi-Fi για να κάνεις τη ζωή σου ακόμα πιο εύκολη!