Θες να μάθεις DSLR; Πάρε την 750D από την Canon!

Περίληψη: Οι DSLR αποτελούν τη φυσική εξέλιξη των SLR, των φωτογραφικών μηχανών που έγιναν δημοφιλείς στους...

Οι DSLR αποτελούν τη φυσική εξέλιξη των SLR, των φωτογραφικών μηχανών που έγιναν δημοφιλείς στους επαγγελματίες φωτογράφους, αλλά και σε όσους έπαιρναν τη φωτογραφία στα (πολύ) σοβαρά. Τα πλεονεκτήματά τους δύο: πρώτον, το σκόπευτρο χρησιμοποιεί τον κεντρικό φακό -- και όχι κάποιον δευτερεύοντα -- με αποτέλεσμα, ό,τι βλέπεις, αυτό να "τραβάς". Δεύτερον, η δυνατότητα να αλλάζεις φακούς. Και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά συνεχίζουν και υπάρχουν και στις DSLR, αν και το πρώτο πλέον, με τις ψηφιακές μηχανές να δείχνουν "ζωντανά" το θέμα στην οθόνη, να μην υφίσταται ιδιαιτέρως ως πλεονέκτημα. Κι όμως, οι DSLR συνεχίζουν να βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων των φωτογράφων, προσφέροντας εναλλάξιμους φακούς αλλά και ΠΟΛΛΑ ρυθμιστικά. Η Canon EOS 750D είναι μια μηχανή DSLR η οποία βρίσκεται στην "χρυσή τομή" μεταξύ κόστους και δυνατοτήτων. Προσφέρει απλότητα στο χειρισμό και τη λειτουργία, για όσους δεν θέλουν να διαβάσουν τόμους πριν βγάλουν μια φωτογραφία και, ταυτοχρόνως, έχει τις δυνατότητες για να ικανοποιήσει ακόμη και πολύ σοβαρούς φωτογράφους, με "διδακτορικό" στο θέμα.

D και SLR

Στα κύρια χαρακτηριστικά της 750D βρίσκουμε αισθητήρα CMOS διάστασης APS-C με 24 megapixels, ευαισθησία ISO 100 έως 12.800, οθόνη τριών ιντσών περιστρεφόμενη σε δύο άξονες, ενώ έρχεται εφοδιασμένη με Wi-Fi και NFC. Στο εσωτερικό χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή DiGIC 6 της Canon, κάτι που της επιτρέπει να παίρνει συνεχόμενα μέχρι και 5 καρέ το δευτερόλεπτο. Το σύστημα αυτόματης εστίασης χρησιμοποιεί το σύστημα Hybrid CMOS AF III για ταχύτατη εστίαση. Οι διαστάσεις της είναι 100x132x78 χιλιοστά, ενώ το βάρος βρίσκεται στα 555 γραμμάρια (σώμα), κάτι που οφείλει στην κατασκευή της από αλουμίνιο και πολυμερή. Ένα ακόμη 'δυνατό' χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα λήψης βίντεο σε ανάλυση Full HD, στα 30fps, κάτι που επεκτείνει τη χρηστικότητα της μηχανής και ως βιντεοκάμερα, και μάλιστα με φακό επιπέδου SLR! Ταυτοχρόνως, έρχεται εξοπλισμένη με αρκετά εξωτερικά ρυθμιστικά, τα οποία μπορεί να φοβίσουν τον αρχάριο, όμως είναι απολύτως απαραίτητα σε όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για τη φωτογραφία και τις DSLRs, μιας και όλες οι μηχανές σε υψηλότερα επίπεδα, λειτουργούν με αυτή τη νοοτροπία. Επομένως, η 750D είναι η καλύτερη πλατφόρμα για κάποιον που θέλει να μάθει! [gallery link="file" size="full" ids="53312,53314,53313"]

Τελικά τι είναι;

Με απλά λόγια, η 750D είναι η ιδανική μηχανή για κάποιον που κάνει τα πρώτα του βήματα στο χώρο της σοβαρής φωτογραφίας. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, τότε έχεις βρει τον ιδανικό σύντροφο για να εξερευνήσεις το μαγικό κόσμο της εικόνας. Η 750D έχει πολλά ρυθμιστικά, τα οποία θα σου επιτρέψουν να εξερευνήσεις τις επιλογές που θα βρεις και σε ακριβότερες DSLRs, ώστε να μάθεις και να αποκτήσεις εμπειρία σε χειροκίνητη λειτουργία. Ταυτοχρόνως, όμως, έχει πολλούς αυτοματισμούς και έτοιμα "προγράμματα", γιατί, κακά τα ψέμματα, ακόμη και οι επαγγελματίες φωτογράφοι χρησιμοποιούν τις μηχανές τους στο "αυτόματο" στο 90% των περιπτώσεων -- προφανώς όταν απλά βγάζουν φωτογραφίες "αναψυχής". Το κόστος της 750D είναι τέτοιο που να μην απωθήσει τον ερασιτέχνη φωτογράφο που θέλει να μάθει, ενώ έχει όλα τα φόντα να θέλξει ακόμη και τον επαγγελματία, ως δεύτερη μηχανή που δεν θα φοβηθεί να πάρει μαζί του ακόμη και στα... βουνά!