«Those Who Are Loved»: Η Victoria Hislop επιστρέφει

Περίληψη: Ένα ταξίδι στη Σπιναλόγκα, ήταν αρκετό για να αλλάξει για πάντα τη ζωή της Victoria...

Ένα ταξίδι στη Σπιναλόγκα, ήταν αρκετό για να αλλάξει για πάντα τη ζωή της Victoria Hislop. Η επίσκεψή της στην εγκαταλελειμμένη αποικία λεπρών ανοιχτά της Κρήτης, ήταν η έμπνευση για το πρώτο της μυθιστόρημα, «Το Νησί», και η αρχή μίας καριέρας με συνεχόμενα best seller από το 2005 και έπειτα.

Το πρώτο της διεθνές best seller ήταν το ξεκίνημα μίας σχέσης αγάπης της Victoria Hislop με τη Ελλάδα και τη Μεσόγειο. Μέσα από τα βιβλία της οι αναγνώστες έχουν ταξιδέψει στην Ισπανία, τη Θεσσαλονίκη και την Κύπρο. Οπότε, κάθε άλλο παρά έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι και το νέο μυθιστόρημα της βρετανίδας συγγραφέως διαδραματίζεται και πάλι στην Ελλάδα.

Με φόντο την γερμανική Κατοχή στην Ελλάδα του 2ου Παγκοσμίου πολέμου, τον εμφύλιο που ακολούθησε και αργότερα την δικτατορία των συνταγματαρχών, το «Those Who Are Loved» φέρνει στο προσκήνιο ακόμα ένα μαρτυρικό νησί της χώρας μας, τη Μακρόνησο.

Η στρατιωτική φυλακή ανάμεσα στο Λαύριο και την Κέα, είναι ο τόπος που θα συναντηθούν η Θέμις με την Αλίκη. Εξόριστες και οι δύο λόγω των πεποιθήσεών τους, η μητρότητα θα τους φέρει πιο κοντά. Η Θέμις έχει μόλις φέρει στον κόσμο τον γιο της, τον Άγγελο. Δεν είναι όμως σε θέση να τον θηλάσει, λόγω του υποσιτισμού. Η Αλίκη προσφέρεται να βοηθήσει την Θέμιδα και τον Άγγελο να επιβιώσουν θηλάζοντας αυτή το νεογέννητο παιδί

Η Αλίκη όμως δεν θα καταφέρει να φύγει ποτέ από τη Μακρόνησο. Θα αφήσει την τελευταία της πνοή στο εκτελεστικό απόσπασμα έχοντας καταδικαστεί σε θάνατο. Αφήνει και αυτή πίσω της ένα παιδί, τον Νίκο. Η Θέμις υπόσχεται να μεγαλώσει αυτή τον Νικόλα σαν δικό της παιδί, και τα δύο αγόρια μεγαλώνουν μαζί σαν αδέρφια. Οι πολιτικές όμως αναταραχές συνεχίζουν να χωρίζουν την οικογένεια ακόμα και 40 χρόνια μετά τον εμφύλιο πόλεμο.

Οι αποφάσεις που χρειάστηκε να πάρει στη ζωή της η Θέμις ήταν πολύ δύσκολες και οι απώλειες που έμελλε να ζήσει πολύ τραγικές αλλά η αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα της φέρνει επιτέλους μία κάποια κάθαρση. Η πτώση της Χούντας που ακολούθησε της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την βοηθάει επιτέλους να καταλάβει ότι οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής δεν ήταν μάταιοι.

Η ανυπομονησία για το νέο βιβλίο της Victoria Hislop όλο και μεγαλώνει όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία έκδοσής του. Αν θες να είσαι από τους πρώτους που θα διαβάσουν το νέο συναρπαστικό ιστορικό μυθιστόρημα τότε μπορείς να το προπαραγγείλεις στο public.gr και θα το έχεις στα χέρια σου στις 28 Μαΐου.

To Public, σε συνεργασία με την Headline Publishing Group, χαρίζουν σε τρεις (3) τυχερούς τρία (3) αντίτυπα του βιβλίου «Those Who Are Loved». Ο διαγωνισμός θα κλείσει την Πέμπτη 2 Μαίου. Πολλαπλές συμμετοχές δεν λαμβάνονται υπόψιν.

Η κλήρωση έγινε και οι νικητές είναι:

Μάρια Πρωτόνιος

Κώστας Καρύδας

Σούλα Παναγή