Τι διαβάζει ο Τάκης Ζαχαράτος;

Περίληψη: Ο αγαπημένος showman Τάκης Ζαχαράτος είναι τελικά ο άνθρωπος των ρεκόρ: κάθε φορά που εμφανίζεται...

Ο αγαπημένος showman Τάκης Ζαχαράτος είναι τελικά ο άνθρωπος των ρεκόρ: κάθε φορά που εμφανίζεται στο Vergina Theatro του Regency Casino Thessaloniki καταφέρνει να «σπάει» κάθε προηγούμενο ρεκόρ πωλήσεων!

Φέτος η επιτυχία του ξεπέρασε κάθε προηγούμενη εμφάνιση καθώς το «Ζω για σένα» είναι το πιο εντυπωσιακό show της καριέρας του με τις περισσότερες μιμήσεις και τις περισσότερες μεταμφιέσεις που έχει κάνει ποτέ, φαντασμαγορικά σκηνικά και κοστούμια, μοναδικές χορογραφίες και καταιγιστικά κείμενα γέλιου, χαράς και αισιοδοξίας. Μετά από απαίτηση του κοινού παρατείνεται μέχρι και τέλος Φεβρουαρίου

Ρωτήσαμε τον Τάκη Ζαχαράτο για τα αγαπημένα του βιβλία και ιδού οι ενδιαφέρουσες επιλογές του: 

«Γράμματα σε μια νεαρή φίλη», ένα βιβλίο του Jiddu Krishnamurti γεμάτο γράμματα του ίδιου προς μια νεαρή φίλη που ήρθε κοντά του «πληγωμένη στο σώμα και στην ψυχή», όπως αναφέρει στο σημείωμά του. Στα γράμματα αυτά, που έστελνε από τον Ιούνιο του 1948 ως το Μάρτιο του 1960, ξετυλίγεται ολόκληρη η διδασκαλία του, καθώς επουλώνονται οι πληγές εκείνης στην οποία απευθύνονται ενώ οι λέξεις κυλούν σαν χείμαρρος - ούτε μία δεν είναι περιττή. Σειρά παίρνει το «Όλα όσα θέλω να πω στους φίλους μου» του life coach Anthony Robbins. Ένας συνοπτικός και εύληπτος οδηγός με σαφείς... οδηγίες για την προσωπική μας μεταμόρφωση.

Τρίτο σε σειρά το «Θα φωνάξω την αστυνομία» του Irvin D. Yalom - οι συστάσεις περιττές. Μια «ιστορία απώθησης και ανάκτησης», όπως αναφέρει και ο υπότιτλος του βιβλίου, βαθιά ψυχαναλυτικό και λυτρωτικό μέσα από την παρακολούθηση μιας αλλόκοτης, αλλά τελικάς τόσο οικείας σε όλους μας, ιστορίας. Από μυθιστορήματα ξεχωρίζει το «Στην ακτή» του Ian McEwan, μια ιστορία για το πώς μπορούν ολόκληρες ζωές να μεταμορφωθούν από μια χειρονομία που δεν έγινε ή μια λέξη που δεν ειπώθηκε ποτέ, όπως είχε αναφέρει το London Review of Books.

Τελευταίο το «Φωτιά στα Σαββατόπαχα» του Αύγουστου ΚορτώΠόσο μαμόθρεφτος μπορεί να είναι ένας ενήλικας; Μπορούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να προκαλέσουν διαταραχές και πώς αντιμετωπίζονται αυτές; Τι συμβαίνει όταν ένας αλλοπρόσαλλος συγγραφέας αρχίζει να ξεχνάει; Κι είναι δυνατόν μια μακαρονάδα να σώσει μια σχέση; Μια ξεχωριστή συλλογή ευθυμογραφημάτων, που μας θυμίζει για μια ακόμα φορά ότι το γέλιο είναι το μόνο αντίδοτο!

Περισσότερες πληροφορίες για το «Ζω για σένα» του Τάκη Ζαχαράτου εδώ.