Τι μάθαμε στο δεύτερο Startup crash course by Public & Emea.gr!

Περίληψη: "Οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες "εκκολάπτουν" μικρότερες startups με υψηλές δυνατότητες ανάπτυξης με στόχο να συνεργαστούν και...

"Οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες "εκκολάπτουν" μικρότερες startups με υψηλές δυνατότητες ανάπτυξης με στόχο να συνεργαστούν και να παράσχουν σε αυτές τις τεχνολογίες, τις υπηρεσίες και τα εργαλεία τους όταν θα έχουν μεγαλώσει και θα έχουν μετατραπεί σε εταιρείες-κορυφή στους κλάδου τους" τόνισε ο Φώτης Δραγανίδης, γενικός διευθυντής του Κέντρου Καινοτομίας της Microsoft στην Ελλάδα, στο δεύτερο crash-course για startups που διοργάνωσε χτες το Public σε συνεργασία με το EMEAgr.
DSC_0561 Ο Φ. Δραγανίδης αρχικά παρουσίασε τους λόγους και τους στόχους ίδρυσης του Κέντρου από τον ίδιο τον ιδρυτή της Microsoft, Bill Gates, το 2008, ενθυμούμενος πως τότε υπήρχαν μόλις 4 ή 5 ελληνικές tech startups, ενώ σήμερα 6 χρόνια μετά, ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε πάνω από 300. Παρουσίασε επίσης τους τρόπους και τα εργαλεία με τα οποία το Κέντρο υποστηρίζει υλικοτεχνικά και συμβουλευτικά ελληνικές startups, αναφέροντας πως κάθε χρόνο φιλοξενούνται περί τις 5 έως 10 εταιρείες. Επιπλέον, ο κύριος Δραγανίδης, αναφέρθηκε ευρύτερα και σε παραδείγματα χώρων φιλοξενίας, "εκκόλαψης", επενδυτικών σχημάτων και άλλων υπηρεσιών υποστήριξης της επιχειρηματικότητας που έχουν αναπτυχθεί κατά τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.Το κοινό έδωσε για μια ακόμη φορά το παρόν συζητώντας με τον ομιλητή και απευθύνοντας ερωτήσεις! Παρακάτω ξεχωρίσαμε κάποια αποσπάσματα της ομιλίας του:"Αν έχετε μια ιδέα βγείτε και πείτε την, αν κάποιος την αντιγράψει πιθανόν και να σας σώσει!""Όταν επιλέγεις τους συνιδρυτές και συνεργάτες  σου, απαιτείται προσοχή! Δεν πρέπει να λαμβάνεις υπόψη προσωπικά και φιλικά κριτήρια, ενώ για τμήματα της ανάπτυξης της επιχειρηματικής ιδέας, στα πρώτα τουλάχιστον βήματα, πρέπει να δίνονται σε έναν εξωτερικό συνεργάτη"."Η κατοχύρωση πατέντας είναι μία διαδικασία την οποία αν ξεκινήσει κάποιος πρέπει να είναι πολύ σίγουρος για το είδος της πατέντας και τις γεωγραφικές περιοχές που θα αφορά, καθώς είναι μία διαδικασία που απαιτεί πολύ χρόνο και πολλά έξοδα".

DSC_0559

 H παρουσίαση του Φ. Δραγανίδη έλαβε χώρα στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων "Public Startup Crash-Courses by EMEAgr", που πραγματοποιείται σε συνεργασία των Public με το EMEA.gr. Το επόμενο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Μαρτίου 2014 και ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου ορόφου του Public Συντάγματος.Δηλώστε συμμετοχή εδώ.