What's new. Βιβλίο.
Τι να διαβάσεις για να τρως σαν γνήσιος foodie στην Αθήνα
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon
< Τι να διαβάσεις για να τρως σαν γνήσιος foodie στην Αθήνα
> Τι να διαβάσεις για να τρως σαν γνήσιος foodie στην Αθήνα
20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Τι να διαβάσεις για να τρως σαν γνήσιος foodie στην Αθήνα

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις μια πόλη είναι να την περπατήσεις – όσοι αγαπούν τα ταξίδια, το γνωρίζουν καλά. Και ο αμέσως επόμενος είναι να δοκιμάσεις το φαγητό της, γιατί έτσι καταλαβαίνεις την κουλτούρα της (άσε που όσο περπατάς και εξερευνείς, η πείνα δυναμώνει).

Με αφορμή την ανακήρυξη της Αθήνας σε Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018, τα Public “κατεβάζουν” από τη βιβλιοθήκη τους όσα βιβλία μας ξανασυστήνουν την πρωτεύουσα. Κι επειδή η άνοιξη είναι εδώ για τα καλά και οι βόλτες Αθηναίων και τουριστών στην πόλη καλά κρατούν, ιδού μερικά αναγνώσματα για να εντοπίσουμε νέα στέκια και να ξαναθυμηθούμε τα παλιά.

Οι πιο κατατοπιστικοί οδηγοί για την Αθήνα είναι αναμφίβολα τα “Αθενς Σπεσιάλ #1 και #2” του Βασίλη Καλλίδη.

Ο σεφ συγκεντρώνει σε δύο βιβλία όλα του τα αγαπημένα γευστικά σημεία της πόλης, μαζί με πολλές και ζωηρές ιστορίες, βολτάροντας από υπαίθριες αγορές, ανάμεσα σε σακιά με πατάτες, ως τα πιο ντελικάτα ζαχαροπλαστεία, τυροπωλεία, ασιατικά παντοπωλεία, κινέζικα σούπερ μάρκετ, χασάπικα, σουβλατζίδικα, μαγέρικα, ουζερί… και όλη αυτή τη γνώση την προσφέρει απλόχερα καταγράφοντας την Αθήνα της γεύσης.

Καλοί και χρήσιμοι οι ταξιδιωτικοί οδηγοί και οι προτάσεις τους, αλλά όταν ταξιδεύεις εκτός της χώρας σου το πρώτο που αναζητάς για να φας καλά είναι οι συμβουλές των ντόπιων. Φανταστείτε, λοιπόν, πόσο κατατοπιστικό θα ήταν ένα βιβλίο με συγκεντρωμένες όλες τις πληροφορίες για να εντοπίσεις τα σωστά στέκια σε όποια πόλη και να βρεθείς.

Τι να διαβάσεις για να τρως σαν γνήσιος foodie στην Αθήνα

Κάπως έτσι προέκυψε ένα συλλογικό έργο από τις εκδόσεις Άγκυρα με την πολύτιμη βοήθεια του Culinary Backstreets, “Athens: An Eater’s Guide to the City “: μια έκδοση που δημιουργήθηκε συγκεντρώνοντας πληροφορίες από γαστρονομικούς περιπάτους στο κέντρο της Αθήνας και πέριξ, ενώ ανάμεσα στα γαστρονομικά μυστικά ανακαλύπτει κανείς και κάποια λιγότερο γνωστά ιστορικά μνημεία. Όσοι, λοιπόν, έχουμε φίλους από άλλες χώρες που θα βρεθούν το καλοκαίρι στην Ελλάδα, ιδού η πιο νόστιμη ιδέα για δώρο!

Και αφού… μας άνοιξε η όρεξη για περιηγήσεις στην πόλη, ας εξοπλιστούμε καταλλήλως: με ένα ευέλικτο σημειωματάριο της WhatAthens – εικονογραφημένο με σκίτσο της Ακρόπολης, παρακαλώ -, για να καταγράψουμε διευθύνσεις/οδηγίες, τα απαραίτητα σακίδια για τα αγόρια και στυλάτες shopper bags για τα κορίτσια.

Βιβλία, λευκώματα, αξεσουάρ… δες εδώ όλα τα προϊόντα των Public εμπνευσμένα από την Αθήνα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Σχετικές ειδήσεις

    Copyright © 2019 Publicworld S.A.
    Public Blog