What's new. Τεχνολογία.
Τι να προσέξεις πριν αγοράσεις GPS;
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon
< Τι να προσέξεις πριν αγοράσεις GPS;
> Τι να προσέξεις πριν αγοράσεις GPS;
04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Τι να προσέξεις πριν αγοράσεις GPS;

Σε μια χώρα με πολλούς δρόμους και στενά που δεν μπορεί να γνωρίζει ο μέσος οδηγός, η αγορά ενός GPS είναι σχεδόν μονόδρομος.

Ο Έλληνας οδηγός, πέραν της υπομονής, πρέπει να βρίσκει «διέξοδο» σε κάθε του πρόβλημα στο δρόμο και σίγουρα μία συσκευή πλοήγησης είναι από τις πιο…σοφές αγορές. Ποιες είναι όμως οι λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξει κάποιος πριν αγοράσει ένα GPS;

Διαγώνιος Οθόνης

Αρχικά, το πρώτο και βασικότερο είναι η διαγώνιος της οθόνης. Η πιο συνηθισμένη επιλογή κινείται στις 5 ίντσες και προσφέρει σχετικά άνετη προβολή όλης της απαιτούμενης πληροφορίας, όπως τα ονόματα των δρόμων ή ο σχεδιασμός της διαδρομής.

Χάρτες

Δεύτερη σημαντική πληροφορία που πρέπει να ψάξετε είναι η εταιρεία που προσφέρει τους χάρτες σε κάθε κατασκευαστή και το πόσο αυτοί ανανεώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Οι περισσότερες εταιρείες προσφέρουν τα updates δωρεάν, ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις που έρχονται με χρεώσεις.

Σημεία ενδιαφέροντος

Σημαντικό επίσης είναι να δείτε το πόσα σημεία ενδιαφέροντος (POI, Points of Interest) περιλαμβάνουν οι χάρτες κάθε GPS. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως όσα περισσότερα τέτοια σημεία υπάρχουν, τόσο πιο εύκολα θα μπορείτε να βρείτε ένα γνωστό μαγαζί, ένα ΑΤΜ, ένα βενζινάδικο κτλ.

Μεταφορά κλήσεων μέσω Bluetooth

Άλλη μια ευκολία που προσφέρουν κάποια GPS είναι η διαδικασία σύνδεσης (μέσω Bluetooth) και η μεταφορά των κλήσεών σας σε ένα μεγάφωνο. Κάτι τέτοιο είναι σχεδόν απαραίτητο, έτσι ώστε να οδηγείτε με ασφάλεια, χωρίς να έχετε το κινητό στο χέρι και χωρίς να κινδυνεύετε να…φάτε και καμία κλήση.

MLS-iQTab-Nero-3G-Black-Car-Kit-Case-1000-1117810
Το MLS iQTab Nero 3G

Αν δεν έχετε μια τέτοια συσκευή, αξίζει να ρίξετε μια ματιά στο MLS iQTab Nero 3G tablet. Πρόκειται για μια κλασική ταμπλέτα που συνδέεται στο διαδίκτυο τόσο μέσω WiFi όσο και μέσω 3G, αλλά το βασικότερο πλεονέκτημά της είναι το σχετικό λογισμικό που τη συνοδεύει.

Η MLS είναι γνωστή για τους εξαιρετικούς της χάρτες και για τις ενημερώσεις που προσφέρει. Ξοδεύοντας μόλις €159 (αντί για €199), μπορείτε να αποκτήσετε ένα Android tablet με όλες τις σχετικές λειτουργίες, οθόνη IPS διαγωνίου 8 ιντσών, τετραπύρηνο επεξεργαστή, κάμερα 8MP, το φωνητικό βοηθό MAIC, αλλά και δώρο βάση και φορτιστή αυτοκινήτου, πληκτρολόγιο Bluetooth και θήκη-φάκελο (όλα αυτά, αξίας €159!). Αν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να το κάνετε δικό σας από τα καταστήματα Public και με ένα κλικ εδώ!

 

 

3 σχόλια για “Τι να προσέξεις πριν αγοράσεις GPS;

 1. Τσεβάς Τένγκουλας 06/09/2015

  MLS ότι χειρότερο αγόρασα ποτέ σε GPS (η οθόνη κολλάει συνέχεια) και τηλέφωνο (χάλασε αμέσως η θύρα USB και για να το φορτίσω το σφηνώνω σε γωνίες)..μακριά

 2. Πέτρος Πέτρου 07/09/2015

  Τελείως χάλι…

  Από Βύρωνα με πήγε Σαλαμίνα μέσω ΜΕΓΑΡΩΝ. Τελικά με έβγαλε σε κάτι εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις και άντε βρες άκρη. Απορώ πως υπάρχει ακόμα η εταιρεία (μάλλον για καμιά αρπαχτή γιατί ως brand name είναι για κλάματα)

 3. AnonRulezYo 16/09/2015

  Σαν την Garmin δεν έχει.
  Αν και χρόνια τώρα, με Google / Apple / Here maps στα κινητά, απορώ ποιός ο λόγος ύπαρξης πλέον αυτών των συσκευών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Σχετικές ειδήσεις

  Copyright © 2019 Publicworld S.A.
  Public Blog