Το Adobe Lightroom είναι τώρα διαθέσιμο και στο Mac App Store

Περίληψη: Η πρώτη Mac εφαρμογή της Adobe που γίνεται διαθέσιμη από το App Store της Apple είναι...

Η πρώτη Mac εφαρμογή της Adobe που γίνεται διαθέσιμη από το App Store της Apple είναι γεγονός. Το Mac App Store διαθέτει πλέον το Adobe Lightroom, την διάσημη εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών. Γιατί έχει σημασία όμως κάτι τέτοιο;

Η προσθήκη αυτή είναι σημαντική καθώς αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην προσπάθεια της Apple να προσφέρει μία ολοκληρωμένη εμπειρία στους καταναλωτές που την εμπιστεύονται. Γι’ αυτό και, όπως στο iPhone, έχει δημιουργήσει ένα κεντρικό App Store για να μπορούν οι εταιρίες και οι ανεξάρτητοι προγραμματιστές να ανεβάζουν τις εφαρμογές τους. Πέρα από καλύτερη εμπειρία χρήσης, μία τέτοια πρακτική προσφέρει και μεγαλύτερη ασφάλεια στους χρήστες. Αν όμως λείπουν οι εφαρμογές από την πλατφόρμα, τότε αυτή θα είναι πρακτικά άχρηστη. Γι’ αυτό και η προσθήκη μίας τόσο μεγάλης εφαρμογής όπως το Adobe Lightroom είναι σημαντική κίνηση όχι μόνο για την Apple, αλλά και για τους χρήστες των προγραμμάτων της Adobe.

Η έκδοση του Lightroom που θα είναι διαθέσιμη στο Mac App Store είναι ακριβώς η ίδια με την έκδοση που προσφέρει η Adobe στο επίσημο site της. Η τιμή της είναι και αυτή η ίδια, $9,99/μήνα και έρχεται με 1TB αποθηκευτικού χώρου στο cloud της Adobe.

Παρότι κάποιες από τις δυνατότητες που προσφέρει το Photoshop, λείπουν από το Lightroom, τα μεγάλα του πλεονεκτήματα είναι πως είναι πολύ φιλικό προς το χρήστη και ενδείκνυται ιδιαίτερα για αρχάριους. Το Adobe Lightroom, πέρα από τα ενσωματωμένα εργαλεία επεξεργασίας, θα διαθέτει και ένα εργαλείο το οποίο θα κάνει αυτόματη επεξεργασία που θα τροποποιεί την έκθεση, την αντίθεση και άλλα στοιχεία της φωτογραφίας.

Το Adobe Lightroom είναι ακόμα μία σημαντική προσθήκη στο Mac App Store, μετά από αυτή του Microsoft Office. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Apple έχει σκοπό να κάνεις τις εμπειρίες μεταξύ desktop και mobile παρόμοιες και η ύπαρξη ενός App Store με σημαντικό κατάλογο εφαρμογών στο Mac είναι πολύ σημαντικό κομμάτι αυτής της στρατηγικής.