«Το δαχτυλίδι της κυρίας Αλίξ»: Ένα οικογενειακό κειμήλιο με τεράστια ιστορία

Περίληψη: Ένα δαχτυλίδι μπορεί να αποτελεί μέλος της ίδιας οικογένειας για χρόνια και να περνάει από...

Ένα δαχτυλίδι μπορεί να αποτελεί μέλος της ίδιας οικογένειας για χρόνια και να περνάει από γενιά σε γενιά. Το «δαχτυλίδι της κυρίας Αλίξ» δεν αποτελεί εξαίρεση. Αυτό όμως που το διαφοροποιεί από οποιοδήποτε άλλο είναι η ιστορία που το συνοδεύει. Από τη μέρα που σφυρηλατήθηκε πέρασε από πολλά διαφορετικά χέρια μέχρι να φτάσει στον σημερινό κάτοχό του.

Ακόμα κι αν δεν το γνωρίζει ακόμα, ο σημερινός κάτοχος του δαχτυλιδιού, έχει στα χέρια ένα κομμάτι ιστορίας πολύ πιο σημαντικό απ' ότι αντιλαμβάνεται. Μία αναπάντεχη κλοπή όμως θα ξετυλίξει το κουβάρι της ιστορίας του και θα τον οδηγήσει σε ένα ταξίδι αναζήτησης. Μέσα από αυτό θα έρθει πιο κοντά στους προγόνους του και θα ανακαλύψει την συναρπαστική ιστορία του δαχτυλιδιού ανά τις δεκαετίες. Ιστορικά πρόσωπα, έρωτες, απόπειρες δολοφονίας και… περίεργες συμπτώσεις φέρνουν στο φως ένα συναρπαστικό παρελθόν που δεν γίνεται να ξεχαστεί.

Ο Τρύφωνας Ζαχαριάδης ασχολείται με την ψυχοθεραπεία και τις ανθρώπινες σχέσεις και αυτό αντικατοπτρίζεται και στο μυθιστόρημά του «Το δαχτυλίδι της κυρίας Αλίξ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός. Οι οικογενειακές σχέσεις βγαίνουν στο προσκήνιο μέσα από την αναζήτηση της ιστορίας του δαχτυλιδιού για τον τελευταίο εν ζωή κληρονόμο του. Παρότι ο κληρονόμος μας μαθαίνει την ιστορία του δαχτυλιδιού, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι υποχρεωμένος να την επαναλάβει. Η νέα του γνώση θα τον οδηγήσει στην επανάληψη ενός αιτήματος από το παρελθόν επιβεβαιώνοντας ότι η ιστορία τελικά κάνει κύκλους.

Αν θες να ανακαλύψεις κι εσύ τι απέγινε «Το δαχτυλίδι της κυρίας Αλίξ» τότε μπορείς να παραγγείλεις το μυθιστόρημα του Τρύφωνα Ζαχαριάδη από το Pubic.gr ή να περάσεις από ένα κατάστημα Public, όπου θα βρεις και τα υπόλοιπα βιβλία που έχει γράψει ο Τρύφωνας Ζαχαριάδης. Το «Τι έγινε ρε Φωτεινή» είναι ένα μυθιστόρημα που διαβάζεται απνευστί, ενώ η ποιητική συλλογή «Παλαιά Βιογραφία» εμπεριέχει πολλά συμπυκνωμένα νοήματα. Φυσικά, τα βιβλία ψυχολογίας του «Συντροφικότητα - Αποχωρισμός» και «Ποιος εκπαιδεύει συναισθηματικά ποιον» αποτελούν χρήσιμα εγχειρίδια διερεύνησης του ψυχισμού και των ανθρώπινων σχέσεων.