Το Doom έγινε 25 χρονών και η Bethesda το γιορτάζει

Περίληψη: Είναι πολύ λίγα τα franchises στο gaming που μπορούν να υπερηφανεύονται όχι μόνο πως έχουν...

Είναι πολύ λίγα τα franchises στο gaming που μπορούν να υπερηφανεύονται όχι μόνο πως έχουν ανδρώσει γενιές από gamers, αλλά και ότι ταυτόχρονα δημιούργησαν ένα δικό τους είδος παιχνιδιών.

To Doom είναι ένα από αυτά και για όσους δεν το πρόλαβαν εν τη γενέσει του, να θυμίσουμε ότι μέχρι και τις αρχές των 00’s τα FPS δεν τα λέγαμε FPS, αλλά Doom-clones.

To πρώτο παιχνίδι της σειράς, που έμελλε να γράψει ιστορία στο gaming, κυκλοφόρησε στις 10 Δεκεμβρίου του 1993 και Bethesda και id Software αποφάσισαν να γιορτάσουν το γεγονός με ένα trailer που υπογραμμίζει την 25ετή πορεία του παιχνιδιού, θυμίζοντας μας παράλληλα πως… τα καλύτερα έρχονται.

Από τα ψευδο-3D γραφικά του 1993, κυνηγώντας pixelιασμένους δαίμονες από τον Άρη μέχρι την κόλαση, φτάσαμε στο επικό reboot της σειράς με το Doom του 2016, ενώ περιμένουμε το Doom Eternal που ανακοινώθηκε τον Αύγουστο στην E3.

Εσύ, είσαι ανάμεσα στους gamers που έζησαν το παιχνίδι από την αρχή; Νιώθεις... ρίγη συγκίνησης βλέποντας το trailer, όπως εμείς; Ανυπομονείς να πιάσεις ξανά το BFG στα χέρια και να αντιμετωπίσεις ατελείωτες ορδές από Barons of Hell;