Το Facebook ετοιμάζει δικό του ψηφιακό βοηθό

Περίληψη: Σε έναν νέο κλάδο είναι έτοιμο να μπει το Facebook, αυτό των έξυπνων ψηφιακών βοηθών....

Σε έναν νέο κλάδο είναι έτοιμο να μπει το Facebook, αυτό των έξυπνων ψηφιακών βοηθών. Η εταιρία εργάζεται για πάνω από ένα χρόνο σε αυτό το κομμάτι αλλά ακόμα δεν είναι έτοιμη να παρουσιάσει κάποιο καινούργιο προϊόν.

Για να φτάσει ο νέος ψηφιακός βοηθός στην αγορά, το Facebook έχει ήδη προσεγγίσει κατασκευαστές έξυπνων ηχείων που θα αναλάβουν την κατασκευή. Κύριος στόχος είναι φυσικά να ανταγωνιστεί υπηρεσίες όπως οι Amazon Alexa, Siri και Google Assistant. Οι ανταγωνιστές του Facebook έχουν ήδη διαθέσιμες στην αγορά συσκευές όπως το Amazon Echo, και το Google Home Mini. Το Facebook δεν θέλει να μείνει για καιρό ακόμα εκτός αυτής της αγοράς η οποία προβλέπεται να αναπτυχθεί πολύ γρήγορα τα επόμενα χρόνια.

Το παράδοξο είναι πως το Facebook έχει ήδη διαθέσιμη στην αγορά την συσκευή Facebook Portal. Το Portal είναι μία συσκευή βίντεο κλήσεων μέσω Messenger, αλλά είναι παράλληλα και smart ηχείο. Με την φράση «Hey Portal» μπορεί να εκτελέσει απλές εντολές, αλλά για πιο πολύπλοκες λειτουργίες το Facebook Portal βασίζεται στο Amazon Alexa. Έτσι, για να μην βασίζεται σε τεχνολογία τρίτων, το Facebook αναπτύσσει το δικό του ψηφιακό βοηθό που θα αντικαταστήσει στο μέλλον την Alexa στο Portal.

Το Portal δεν είναι όμως η μόνη συσκευή που θα ενσωματωθεί ο νέος ψηφιακός βοηθός. Όπως αναφέραμε ήδη, το Facebook έχει έρθει σε επαφές με κατασκευαστές smart speaker. Επίσης, είναι πολύ πιθανό να δούμε τον νέο ψηφιακό βοηθό και σε AR/VR headset της Oculus, καθώς στην ομάδα δημιουργίας του ψηφιακού βοηθού ηγούνται άτομα από τον τομέα του Oculus.