Το Instagram ετοιμάζει αλλαγές!

Περίληψη: Το Instagram είναι ένα από τα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα στον κόσμο με περισσότερους από ένα...

Το Instagram είναι ένα από τα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα στον κόσμο με περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες. Αυτό δεν σημαίνει πως επαναπαύεται όμως, καθώς συνεχώς ψάχνει τρόπους για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης της πλατφόρμας. Πρόσφατα είχαμε δει πως σχεδιάζεται η αφαίρεση του αριθμού των like, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν και πολλές ακόμα αλλαγές, ιδιαίτερα στα stories, τα οποία θα αποκτήσουν επιπλέον δυνατότητες.

Ένα από τα βασικά εργαλεία των stories είναι το boomerang. Τα βίντεο σου πηγαίνουν «μπρος-πίσω» με αυτό και τώρα όπως φαίνεται η λειτουργία αυτή θα εμπλουτιστεί ακόμα περισσότερο. Το Instagram δοκιμάζει δυνατότητες όπως το slow motion αλλά και αρκετούς ακόμα τρόπους με τους οποίους θα γίνονται τα loops.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό, που υπάρχει ήδη στην κύρια εφαρμογή, και θα χρησιμοποιείται τώρα και στα stories είναι το layout. Με τη λειτουργία αυτή θα μπορείς να συγκεντρώσεις περισσότερες από μία φωτογραφίες σε μία εικόνα και να της ταξινομήσεις με διάφορους τρόπους. Μόλις είσαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα θα μπορείς να το ανεβάσεις και στο story σου.

Άλλες αλλαγές που δοκιμάζει το Instagram, και ίσως δούμε σύντομα στην εφαρμογή, αφορούν τα σχόλια και τις ειδοποιήσεις. Τα σχόλια θα αποκτήσουν την επιλογή share, για να μπορείς να μοιράζεσαι τα καλύτερα από αυτά με τους λογαριασμούς που θέλεις. Οι ειδοποιήσεις από την άλλη θα σου δώσουν ακόμα περισσότερο έλεγχο καθώς το Instagram δοκιμάζει φίλτρα με τα οποία θα μπορείς να επιλέξεις τι κατηγορίες ειδοποιήσεων θέλεις να λαμβάνεις.

Εδώ βέβαια να υπενθυμίσουμε πως τα χαρακτηριστικά αυτά είναι όλα σε δοκιμαστικό επίπεδο. Αυτό σημαίνει πως μπορεί τελικά να μην κάνουν ποτέ την εμφάνισή τους στην επίσημη έκδοση της εφαρμογής. Αν θες να πάρεις μία ιδέα για το πως θα λειτουργούν μπορείς να δεις το blog post της Jane M. Wong, η οποία και ανακάλυψε τα νέα χαρακτηριστικά σε μία beta έκδοση της Android εφαρμογής του Instagram.