Tο Instagram ετοιμάζει βελτιώσεις για ανθρώπους με δυσκολίες όρασης

Περίληψη: Είναι ανθρώπινο χαρακτηριστικό να θεωρούμε πολλά πράγματα δεδομένα όταν είμαστε υγιείς, όμως όταν δεν λειτουργούν...

Είναι ανθρώπινο χαρακτηριστικό να θεωρούμε πολλά πράγματα δεδομένα όταν είμαστε υγιείς, όμως όταν δεν λειτουργούν όλα ρολόι οι επιπτώσεις στην καθημερινότητα μπορεί να φτάνουν σε τομείς, που οι υπόλοιποι δεν αντιλαμβάνονται. Για παράδειγμα, τα νούμερα λένε ότι πάνω στον πλανήτη υπάρχουν 285 εκατομμύρια άνθρωποι με δυσκολίες όρασης, οι οποίοι ενδέχεται να μη μπορούν να χρησιμοποιήσουν σωστά, κάτι τόσο απλό όσο το Instagram.

Για το λόγο αυτό, η ομάδα ανάπτυξης του Instagram σχεδιάζει μία σειρά από βελτιώσεις για την εφαρμογή, προκειμένου η εμπειρία αυτών των χρηστών να είναι πιο άνετη. Η πρώτη εξ αυτών, που είναι ήδη διαθέσιμη, αφορά την αυτόματη δημιουργία Εναλλακτικών Περιγραφών (Alt Text) - κάνοντας χρήση τεχνολογίας αναγνώρισης αντικειμένων - για την περιγραφή των περιεχομένων των φωτογραφιών που προβάλλονται στο Feed, στο Explore και στα Profiles.

Ταυτόχρονα, έχει προστεθεί και δυνατότητα εισαγωγής custom Alt Text, για να ανεβάζεις εσύ μία αναλυτική περιγραφή της εικόνας όποτε κάνεις ένα post, την οποία θα μπορούν στη συνέχεια να ακούσουν οι χρήστες που χρησιμοποιούν screen readers.

Αναλυτικές οδηγίες για το νέο χαρακτηριστικό μπορείς να δεις εδώ.