Το iPhone 5G μάλλον δεν θα έρθει μέσα στο 2020

Περίληψη: Τα πρώτα 5G δίκτυα αρχίζουν σιγά σιγά να κάνουν την εμφάνισή τους σε κάποιες χώρες...

Τα πρώτα 5G δίκτυα αρχίζουν σιγά σιγά να κάνουν την εμφάνισή τους σε κάποιες χώρες και το ίδιο συμβαίνει και με κάποιες συσκευές. Η Samsung θα κυκλοφορήσει σύντομα ένα μοντέλο του Galaxy S10 με 5G συνδεσιμότητα ενώ και η Huawei έχει εξοπλίσει το εντυπωσιακό Huawei Mate X με 5G modem.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με την Apple που, όπως όλα δείχνουν, δεν θα εισάγει 5G iPhone στην αγορά μέχρι το 2021. Παρότι αρχικά το πλάνο ήθελε το iPhone του 2020 να είναι ικανό να συνδεθεί με πέμπτης γενιάς δίκτυα, φαίνεται πως η Intel, που προμηθεύει την Apple με modem, δεν θα προλάβει να έχει έτοιμο το chip για την ανακοίνωση του 2020.

Η Intel είναι ο μοναδικός προμηθευτής modem για το iPhone εδώ και δύο χρόνια καθώς η Apple σταμάτησε την συνεργασία της με την Qualcomm. Ο λόγος είναι οι δικαστικές διαμάχες μεταξύ των δύο εταιριών. Η Intel δεν είχε πρόβλημα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Apple για τα προηγούμενα χρόνια, αλλά για τον στόχο του 5G iPhone του 2020 δεν κατάφερε να παραμείνει εντός του χρονοδιαγράμματος της εταιρείας από το Cupertino.

Η Qualcomm και η Intel δεν είναι οι μόνες εταιρίες που μπορούν να παράγουν 5G modem. Άλλοι προμηθευτές είναι η Samsung και η MediaTek. Η Apple όμως είναι απίθανο να θέλει να συνεργαστεί με κάποια από αυτές τις δύο εταιρίες για την κατασκευή του iPhone. Οπότε η μόνη επιλογή είναι να αναβάλει την κυκλοφορία iPhone με 5G για όσο χρειαστεί.

Με τα τωρινά δεδομένα φαίνεται πως η Intel δεν θα έχει έτοιμο το 5G model για χρήση στο iPhone του 2020, άρα η αναμονή για ένα iPhone με συνδεσιμότητα νέας γενιάς μεταφέρεται μέχρι το 2021.