Το Oppo Reno κρύβει διαφορετικά την μπροστινή κάμερα!

Περίληψη: Ο αγώνας για την εξάλειψη των bezel στα smartphone καλά κρατεί. Η προσπάθεια όλων των...

Ο αγώνας για την εξάλειψη των bezel στα smartphone καλά κρατεί. Η προσπάθεια όλων των εταιριών να μικρύνουν τα περιθώρια γύρω από την οθόνη και να φτάσουν σε ένα «all screen» smartphone έχει οδηγήσει σε πολλές περίεργες σχεδιαστικές επιλογές.

Από το notch του iPhone X ή την τρύπα στην οθόνη του Samsung Galaxy S10, μέχρι και τους μηχανισμούς που κρύβουν την selfie κάμερα μέσα στο σώμα της συσκευής, οι υλοποιήσεις είναι πολλές και ενδιαφέρουσες.

Η νεότερη συσκευή που προσπαθεί να γεμίσει όλη την μπροστινή όψη μόνο με την οθόνη της θα είναι το Oppo Reno. Το αξιοσημείωτο της συγκεκριμένης συσκευής είναι πως διαθέτει έναν μοναδικό μηχανισμό απόκρυψης και εμφάνισης της μπροστινής κάμερας, που δεν έχουμε ξαναδεί σε άλλο smartphone.

Για να εμφανίσει την μπροστινή του κάμερα, το Oppo Reno χρησιμοποιεί έναν περιστροφικό μηχανισμό, που σηκώνει το κομμάτι της κάμερας επάνω δεξιά. Η υλοποίηση αυτή μοιάζει αρκετά με τα smartphone που διαθέτουν pop-up κάμερα, αφού δεν κυλάει ολόκληρη η συσκευή, όπως στο Xiaomi Mi Mix 3, αλλά μόνο το τμήμα της κάμερας που είναι κρυμμένο στο σώμα του κινητού.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που διέρρευσαν, το Oppo Reno δεν κρύβει μόνο την μπροστινή του κάμερα στο κομμάτι που ανασηκώνεται. Εκεί θα βρούμε ακόμα, το μπροστινό φλας αλλά και το ακουστικό της συσκευής. Έτσι οι μόνες εσοχές που υπάρχουν στην μπροστινή πλευρά είναι κάποιες τρύπες για να περνάει ο ήχος του ακουστικού.

Πέρα από τον σχεδιασμό, αυτή τη στιγμή δεν έχει διαρρεύσει κάτι άλλο. Το μόνο επιπλέον που μπορούμε να διακρίνουμε είναι πως το Oppo Reno θα διαθέτει διπλή κάμερα στην πίσω πλευρά.

Οπότε, περιμένουμε την 10η Απριλίου για να μάθουμε τα πάντα για την συσκευή, όταν θα ανακοινωθεί και επίσημα!