Το Πάσχα του Γιωργή: Μια ιστορία φιλίας και ελπίδας

Περίληψη: «Να διαβάζεις πολλά βιβλία» - είναι η παραίνεση που έχουμε ακούσει πολλές φορές ως παιδιά....

«Να διαβάζεις πολλά βιβλία» - είναι η παραίνεση που έχουμε ακούσει πολλές φορές ως παιδιά. Και μπορεί στη ζόρικη περίοδο του δημοτικού το διάβασμα να μην ήταν το αγαπημένο μας... σπορ, αλλά όλοι θυμόμαστε αναγνώσματα που «έγραψαν» στη μνήμη μας, ανατρέχοντας σε αυτά ξανά και πάλι μεγαλώνοντας.

Τέτοιας κοπής βιβλίο είναι και το «Το Πάσχα του Γιωργή», της Τίνας Βλασταράκου-Μεταξά. Στις σελίδες του οι μικροί αναγνώστες δεν θα βρουν μόνο μια συναρπαστική πασχαλινή ιστορία, αλλά και πολλές σκέψεις που θα τους συντροφεύουν για χρόνια.

«Το Πάσχα του Γιωργή», λοιπόν, είναι η ιστορία δύο παιδικών φίλων, του Γιωργή και του Παυλή. Ζουν σε ένα μικρό χωριό με τις οικογένειές τους. Τα δυο παιδία είναι φίλοι αχώριστοι, μέχρι την ημέρα που η οικογένεια του Παυλή φεύγει για την πόλη.

Ο Γιωργής μένει να αναρωτιέται τι συμβαίνει στον φίλο του και να προσεύχεται να είναι καλά. Ο καιρός περνάει, οι πασχαλινές διακοπές έχουν ξεκινήσει και ο Παυλής ακόμα δεν έχει επιστρέψει στο σπίτι. Ο Γιωργής όμως δεν σταμάτησε να ελπίζει ποτέ. Το θαύμα, για το οποίο προσευχόταν, γίνεται το μεγάλο Σάββατο, όταν η οικογένεια του Παυλή γυρίζει στο σπίτι της.

Η ιστορία μοιάζει στενάχωρη εκ πρώτης όψης, αλλά το βιβλίο ξεχειλίζει από αισιόδοξα μηνύματα και πολύχρωμες εικόνες φιλίας και πίστης. Η ζωηρή εικονογράφηση φέρνει στη ζωή τα μηνύματα του βιβλίου, που, πέρα από την όμορφη ιστορία του, συνοδεύεται και από ένα πρωτότυπο ημερολόγιο φιλίας.

Μέσα από αυτό οι μικροί αναγνώστες μπορούν να βρουν πολλές ιδέες για το πώς να περάσουν το χρόνο τους με τους φίλους τους, αλλά και να καταγράψουν τις σκέψεις τους στο σημειωματάριο και το ηλερολόγιο.

Ο ιστορικός και συγγραφέας Σαράντος Ι. Καργάκος προλογίζει το βιβλίο, ενώ για την εικονογράφηση φρόντισε η Αγγελική Δελεχά

Αν είσαι γονιός ή νονός, τότε «Το Πάσχα του Γιωργή» είναι ένα πραγματικά ξεχωριστό δώρο για τα αγαπημένα παιδιά της ζωής σου. Θα το βρεις στα καταστήματα Public αλλά και στο public.gr!