K-pop mania: Οι Imfact έρχονται στην Αθήνα!

Περίληψη: Έχεις κανονίσει κάτι στις 21 Απριλίου; Αν είσαι πραγματικός k-pop fan, και να έχεις κανονίσει,...

Έχεις κανονίσει κάτι στις 21 Απριλίου; Αν είσαι πραγματικός k-pop fan, και να έχεις κανονίσει, οφείλεις να το αναβάλεις. Γιατί; Δεν τα έμαθες; Εκείνη την Κυριακή έρχονται στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στο Fuzz Live Music Club, οι Imfact, το πενταμελές boy band που μετρά 80.000 subscribers στο youtube και αρχίζει να χαράζει μια πολλά υποσχόμενη πορεία!

Κάπου στα μέσα Ιανουαρίου, το συγκρότημα ανακοίνωσε, λοιπόν, την ευρωπαϊκή του περιοδεία και μία από τις στάσεις του θα είναι η Αθήνα. Είναι ένα μεγάλο γεγονός για τους fans της k-pop και ενδιαφέρει φυσικά κι αυτούς που θέλουν να πειραματιστούν και να δοκιμάσουν να πάνε σ’ ένα διαφορετικό live! Γιατί όχι;

Αν εσύ και το k-pop δεν έχετε μεγάλη επαφή, αλλά σκέφτεσαι να πας και δεν θέλεις να φαίνεσαι «άσχετος», δεν θα σε αφήσουμε έτσι. Θα μάθεις εδώ τα βασικά και θα πας μια χαρά διαβασμένος.

Πρώτα απ’ όλα, στον κόσμο της κορεάτικης κουλτούρας δεν υπάρχουν stars αλλά idols. Η κουλτούρα των idols ξεκίνησε με το boy band H.O.T. (1996). Επίσης, έχουμε τους Sasaengs (από την κορεάτικη λέξη που σημαίνει private life),τους εμμονικούς fans ,δηλαδή, οι οποίοι έχουν κάνει διάφορες τρέλες για να δουν από κοντά τα idols τους. Για παράδειγμα, έχουν διαρρήξει τα σπίτια τους, έχουν βάλει συστήματα παρακολούθησης στα δωμάτια ξενοδοχείων που μένουν, πληρώνουν ακριβά ένα αεροπορικό εισιτήριο μόνο και μόνο για να τους δουν από κοντά κ.ά.

Τα συγκροτήματα στον κόσμο της k-pop έχουν συνήθως διάρκεια ζωής 5 με 7 χρόνια. Αυτό συμβαίνει γιατί τα μέλη μεγαλώνουν και δεν μπορούν να στηρίξουν όλη αυτή τη νεανική φρεσκάδα που έχουν στα 20 κάτι τους. Όταν πλησιάσουν τα 30, η καριέρα τους οδεύει προς το τέλος της - so sad.

Eίναι ακόμα πολύ συχνό φαινόμενο η επεξεργασία του χρώματος της επιδερμίδας των καλλιτεχνών σε φωτογραφίσεις, έτσι ώστε να έχουν όσο πιο λευκό χρώμα γίνεται. Αυτό είναι κάτι που έχει προκαλέσει αντιδράσεις και έχει δημιουργήσει το hashtag #STOPWHITEWASHING.

Τέλος, το σύστημα εκπαίδευσης των μελών ενός συγκροτήματος είναι πολύ απαιτητικό και κατά μέσο όρο είναι τρία χρόνια, αλλά μπορεί να φτάσει και τα οκτώ. Άρα, δεν γίνεσαι από τη μια στιγμή στην άλλη k-pop idol!

Τώρα που μπήκες στο κλίμα, μήπως να αρχίσεις και την ακουστική εξάσκηση; Ανακάλυψε μια τεράστια συλλογή με k-pop albums σε ένα κατάστημα Public ή στο public.gr.