Το Real-Time Ray Tracing έρχεται στο Minecraft

Περίληψη: Το Minecraft είναι ένα από τα δημοφιλέστερα βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών – αν όχι το...

Το Minecraft είναι ένα από τα δημοφιλέστερα βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών – αν όχι το δημοφιλέστερο. Αυτό που το οδήγησε εκεί δεν ήταν ποτέ τα γραφικά του αλλά το gameplay. Τα απλά γραφικά που θυμίζουν παιχνίδια του παρελθόντος όμως τώρα ετοιμάζονται για μια μεγάλη αναβάθμιση, καθώς το Minecraft θα είναι σύντομα «RTX: ON»!

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης Gamescom 2019 η Nvidia ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Microsoft για την αναβάθμιση του Minecraft που θα ανανεώσει σημαντικά τον τετράγωνο κόσμο του παιχνιδιού. Με την ενσωμάτωση τεχνικών real time ray tracing, που υποστηρίζονται από τις τελευταίες κάρτες γραφικών Nvidia RTX, το παιχνίδι θα αποκτήσει ένα εξαιρετικά ρεαλιστικό φωτισμό. Ο κόσμος δεν θα αλλάξει σχεδίαση, αλλά χάρη στα νέα εφέ φωτισμού, σκιών κτλ. το παιχνίδι θα αποκτήσει μια φρέσκια αίσθηση.

Από τη στιγμή που χρειάζεται ένα laptop ή desktop με Nvidia RTX κάρτα γραφικών για να λειτουργήσει το real time ray tracing, είναι λογικό πως η αναβάθμιση αυτή απευθύνεται μόνο στην Windows έκδοση του Minecraft. Η αναβάθμιση πάντως θα είναι δωρεάν, αλλά ακόμα δεν ξέρουμε πότε μπορούμε να περιμένουμε την επίσημη κυκλοφορία της.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης η Nvidia ανακοίνωσε μερικούς ακόμα τίτλους που θα υποστηρίζουν σύντομα real time ray tracing. Μεταξύ αυτών είναι το Metro Exodus και το Wolfenstein: Youngblood. Οι ανακοινώσεις των Microsoft και Nvidia, όμως, δεν είναι οι μόνες που περιμένουμε να δούμε στην φετινή Gamescom. Η EA έχει ήδη ανακοινώσει το επόμενο Need for Speed και τις επόμενες μέρες περιμένουμε ακόμα περισσότερες ειδήσεις. Για να μην χάσεις τίποτα μείνε συντονισμένος στο Public Blog καθώς είμαστε παρόντες στην μεγάλη έκθεση του gaming για να σου μεταφέρουμε ό,τι συμβαίνει, απευθείας από την πηγή.