Το Samsung DeX τώρα τρέχει μέσα από το Mac ή το Windows PC σου

Περίληψη: Από το Galaxy S8 και έπειτα οι ναυαρχίδες της Samsung υποστηρίζουν την λειτουργία Samsung DeX....

Από το Galaxy S8 και έπειτα οι ναυαρχίδες της Samsung υποστηρίζουν την λειτουργία Samsung DeX. Με το DeX μπορείς να τρέξεις ένα desktop περιβάλλον από το smartphone σου, αν συνδέσεις το κινητό σου σε εξωτερική οθόνη. Με την έλευση του Galaxy Note 10 και Galaxy Note 10+, όμως, έχεις έναν ακόμα τρόπο για να εκμεταλλευτείς το DeX. Με ένα μόνο USB καλώδιο μπορείς να τρέξεις το περιβάλλον DeX μέσα από τον υπολογιστή σου.

Η νέα λειτουργία, η οποία είναι αποκλειστικά διαθέσιμη στα νέα Note κάνει πιο εύκολη από ποτέ τη λειτουργία του smartphone σου σε μεγαλύτερη οθόνη. Το μόνο που χρειάζεται είναι η εφαρμογή της Samsung. Το DeX για υπολογιστή δουλεύει σε Windows αλλά και MacOS μηχανήματα, οπότε όποιο από τα δύο κι αν χρησιμοποιείς, το Note 10 μπορεί να συνδεθεί.

Τα πλεονεκτήματα της νέας υλοποίησης είναι πολλαπλά. Όπως και σε παλιότερες εκδόσεις του DeX, έτσι και στο Note 10, μπορείς να τρέξεις τις Android εφαρμογές σου σε μεγαλύτερη οθόνη και να περιηγηθείς με τη βοήθεια πληκτρολογίου και ποντικιού. Εκεί όμως που παλιότερα χρειαζόσουν πληκτρολόγιο και ποντίκι που να συνδέεται με Bluetooth, τώρα αυτό δεν είναι απαραίτητο καθώς αυτά υπάρχουν ήδη στον υπολογιστή σου. Άρα το μόνο που χρειάζεσαι είναι το καλώδιο USB.

Με το DeX για Windows και Mac γίνεται ακόμα ευκολότερη και η μεταφορά αρχείων από τον υπολογιστή στο κινητό και το αντίστροφο.Με ένα απλό drag and drop τα αρχεία μεταφέρονται εκεί που θες, μεταξύ των συσκευών.

Η δυνατότητα σύνδεσης του Samsung Galaxy Note 10 σε οθόνη, μέσω καλωδίου HDMI, χωρίς τη παρουσία υπολογιστή, εννοείται πως είναι ακόμα διαθέσιμη. Η συνδεσιμότητα με PC, όμως, κάνει τα πράγματα πολύ πιο χρηστικά για τοDeX. Αν παρέλαβες ήδη το Note 10 ή το Note 10+ κατέβασε από το επίσημο site της Samsung, την εφαρμογή για το PC σου και δοκίμασέ το σήμερα κιόλας.