Το «The Sandman» του Neil Gaiman έρχεται στο Netflix!

Περίληψη: Με τον «πόλεμο» στις streaming υπηρεσίες να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, οι νέες παραγωγές...

Με τον «πόλεμο» στις streaming υπηρεσίες να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, οι νέες παραγωγές είναι... μονόδρομος για να μπορέσουν να ξεχωρίσουν. Πάνω σε αυτό εργάζεται και το Netflix, το οποίο ετοιμάζεται να κάνει δικά του τα δικαιώματα ενός ακόμα franchise - και όλα δείχνουν ότι ήρθε σε συμφωνία με την DC Comics για την τηλεοπτική μεταφορά του The Sandman, του γνωστού κόμικ από τον Neil Gaiman.

Παρότι η Warner Bros. ετοιμάζει κι αυτή τη δική της υπηρεσία video on demand, επέλεξε να πουλήσει τα δικαιώματα της σειράς comics, αντί να την δημιουργήσει από το μηδέν. Πρότεινε την ιδέα σε αρκετές πλατφόρμες, όπως το HBO, αλλά το Netflix ήταν αυτό που επέλεξε πρώτο να προχωρήσει σε συμφωνία. Τα ακριβή οικονομικά στοιχεία δεν είναι γνωστά (ακόμη) αλλά γίνεται λόγος για ένα από τα μεγαλύτερα deal στην ιστορία της DC.

Ο σεναριογράφος του Wonder Woman, Allan Heinberg, θα έχει σημαντική θέση στο project, καθώς θα αναλάβει ρόλο παραγωγού, showrunner αλλά και σεναριογράφου. Ο Neil Gaiman θα έχει και αυτός ρόλο στη σειρά, καθώς μαζί με τον David Goyer θα έχουν θέση διευθυντών παραγωγής.

Το The Sandman είναι μια σειρά κόμικ που κυκλοφόρησε, για πρώτη φορά, από το 1989 μέχρι το 1996, ενώ το 2009 επανήλθε με επιπλέον υλικό. Η σειρά ακολουθεί τονΜορφέα - την προσωποποίηση των ονείρων - ο οποίος προσπαθεί να πάρει εκδίκηση από όσους τον φυλάκισαν και να ξαναχτίσει το βασίλειό του.

Η δουλειά του Neil Gaiman έχε αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλές δημιουργίες του Hollywood τόσο στην τηλεόραση όσο και στον κινηματογράφο. Το American Gods και το Good Omens παίζουν αυτή την περίοδο σε άλλα αμερικάνικα δίκτυα, ενώ το Lucifer, του οποίου οι χαρακτήρες βασίζονται στο The Sandman, παίζει πλέον από το Netflix, το οποίο θα παράγει και 5η σεζόν.

Παρότι οι χαρακτήρες του Lucifer σχετίζονται με το The Sandman, είναι απίθανο πως θα δούμε κάποιο crossover μεταξύ των δύο σειρών...