Το Shazam για Android τώρα αναγνωρίζει μουσική ακόμα και από τα ακουστικά σου!

Περίληψη: Το Shazam μπορεί να ανήκει στην Apple αλλά δεν ξεχνάει τους χρήστες του Android. Η...

Το Shazam μπορεί να ανήκει στην Apple αλλά δεν ξεχνάει τους χρήστες του Android. Η διάσημη εφαρμογή αναγνώρισης μουσικής γίνεται ακόμα πιο χρήσιμη στην Android έκδοσή της καθώς μπορεί πλέον να αναγνωρίσει τη μουσική που παίζει η συσκευή μέσα από ακουστικά.

Το νέο χαρακτηριστικό ονομάζεται Pop-Up Shazam και χρησιμοποιώντας το μπορείς να βρεις τραγούδια που παίζουν στη συσκευή σου χωρίς να χρειαστεί να βγάλεις τα ακουστικά. Σκέψου ότι βλέπεις ένα βίντεο στο YouTube και δεν ξέρεις το τραγούδι που παίζει από πίσω, πως το αναγνωρίζεις; Όταν φύγεις από την εφαρμογή για να ανοίξεις το Shazam η αναπαραγωγή θα σταματήσει. Ακόμα και σε εφαρμογές που δουλεύουν στο παρασκήνιο όμως έπρεπε να βγάλεις τα ακουστικά, να βάλεις τέρμα το ηχείο και να ελπίζεις ότι το Shazam θα αναγνωρίσει τη μουσική.

Τώρα δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο. Με την ενεργοποίηση του Pop-Up Shazam υπάρχει μόνιμα στις ειδοποιήσεις σου ένα πλήκτρο για αναγνώριση μουσικής. Απλά το πατάς και το Shazam αναλύει το σήμα που πηγαίνει προς τα ακουστικά σου. Αυτό σου δίνει πολύ πιο αξιόπιστα αποτελέσματα καθώς δεν στηρίζεσαι στο ηχείο και το μικρόφωνο της συσκευής.

Το Pop-Up Shazam μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί και με ένα εικονίδιο που θα μένει μόνιμα στην οθόνη, επάνω από οποιαδήποτε εφαρμογή. Σκέψου ένα «chat head» όπως του Facebook Messenger το οποίο θα σε βοηθήσει να αναγνωρίσεις άμεσα τη μουσική που αναπαράγει το smartphone σου. Το νέο χαρακτηριστικό δουλεύει τόσο με ενσύρματα όσο και με ασύρματα ακουστικά.

Αν είσαι χρήστης iPhone τότε πιθανόν να πρέπει να περιμένεις αρκετό καιρό για να αποκτήσεις αυτή τη δυνατότητα. Το iOS δεν επιτρέπει τη δημιουργία μόνιμων ειδοποιήσεων ή chat heads οπότε θα πρέπει κάθε φορά να ανοίγεις της εφαρμογή. Αν πάλι έχεις Android smartphone και δεν βλέπεις το χαρακτηριστικό δοκίμασε να αναβαθμίσεις της εφαρμογή σου μέσω Play Store και θα έχεις κι εσύ το Pop-Up Shazam.