Το Stranger Things έσπασε όλα τα ρεκόρ τηλεθέασης στο Netflix

Περίληψη: Το Netflix δεν συνηθίζει να μοιράζεται με το κοινό στατιστικά στοιχεία για την τηλεθέαση των...

Το Netflix δεν συνηθίζει να μοιράζεται με το κοινό στατιστικά στοιχεία για την τηλεθέαση των προγραμμάτων του. Στην περίπτωση του Stranger Things όμως έκανε μία εξαίρεση. Ο λόγος είναι πως η 3η σεζόν της δημοφιλούς σειράς, που παίζει αποκλειστικά στην πλατφόρμα, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ τηλεθέασης.

Τις τέσσερεις πρώτες ημέρες από την κυκλοφορία του (η τρίτη σεζόν έγινε διαθέσιμη στις 4 Ιουλίου), συντονίστηκαν στο Netflix για να δουν Stranger Things, περισσότεροι από 40 εκατομμύρια λογαριασμοί! Πάνω από το 40% μάλιστα (18,2 εκατομμύρια) ολοκλήρωσαν ήδη την παρακολούθηση και των 8 επεισοδίων που περιλαμβάνει αυτός ο κύκλος.

Πρόσφατα, η ταινία Murder Mystery με τον Adam Sandler και την Jennifer Aniston είχε επιτύχει τις 30 εκατομμύρια προβολές τις πρώτες ημέρες που έγινε διαθέσιμο. Το Stranger Things 3 κατάφερε να ξεπεράσει αυτό το νούμερο κατά πολύ.

Για να μετρηθεί μία προβολή θα πρέπει να έχεις δει τουλάχιστον το 70% μίας ταινίας, ενώ για σειρές ισχύει το ίδιο όριο (70%) αλλά για ένα μόνο επεισόδιο και όχι για όλο τον κύκλο. Άρα αν κάποιος έχεις δει μόνο ένα επεισόδιο της 3ης σεζόν, και πάλι μετρήθηκε στους 40,8 εκατομμύρια που είδαν τη σειρά τις πρώτες 4 μέρες διαθεσιμότητάς της.

Λογικό, όμως, όσοι ξεκίνησαν την νεότερη σεζόν του Stranger Things να σκοπεύουν και να την τελειώσουν – αν δεν το έχουν κάνει ήδη. Η σειρά βρίσκεται στο 3ο κύκλο της άρα οι θεατές της ενδιαφέρονται για αυτό το περιεχόμενο από προηγούμενες σεζόν. Οπότε μπορούμε να μιλάμε με μεγάλη σιγουριά όταν λέμε ότι η τρίτη σεζόν του Stranger Things είναι ότι πιο πετυχημένο έχει υπάρξει στην πλατφόρμα του Netflix.