Το SwiftKey για Android σε μετατρέπει σε… emoji!

Περίληψη: Ένα χαρακτηριστικό που η Apple έφερε για πρώτη φορά σε smartphone έρχεται τώρα και στο...

Ένα χαρακτηριστικό που η Apple έφερε για πρώτη φορά σε smartphone έρχεται τώρα και στο SwiftKey για Android, τα Animoji. Τα Animoji της Apple είναι κινούμενα emoji σε διάφορα σχέδια, τα οποία σε μιμούνται, μετατρέποντάς σε έτσι σε emoji που συμπεριφέρεται σαν εσένα. Για να λειτουργήσει κάτι τέτοιο στο iPhone χρειάζεται τους αισθητήρες του FaceID. Αλλά τώρα το SwiftKey, ένα από τα δημοφιλέστερα πληκτρολόγια για Android, κάνει τα AR emoji διαθέσιμα σε όλους, με το Puppets.

Αν είσαι χρήστης του SwiftKey, τότε πολύ σύντομα θα μπορείς να φτιάξεις ένα 3D emoji σε σχήμα γάτας, σκύλου, ακόμα και δεινοσαύρου. Τα Puppets που θα δημιουργήσεις θα μιμούνται τις κινήσεις και τις εκφράσεις σου σε πραγματικό χρόνο. Ο τρόπος που το πετυχαίνει αυτό το SwiftKey δεν είναι με ειδικούς αισθητήρες αλλά μόνο με τη μπροστινή κάμερα και την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Αυτός είναι και ο λόγος που τα Puppets μπορούν να γίνουν μία από τις πιο διαδεδομένες υλοποιήσεις 3D emoji. Το SwiftKey είναι ήδη εγκατεστημένο σε εκατομμύρια συσκευές από κάθε κατασκευαστή και δεν χρειάζεται ειδικό hardware για να δουλέψει.

Με το Puppets θα μπορείς να καταγράψεις έως και 30 δευτερόλεπτα βίντεο πριν το στείλεις. Επιπλέον σχέδια περιλαμβάνουν μία κουκουβάγια αλλά και ένα πάντα. Αν θες να φτιάξεις ένα emoji με ανθρώπινη μορφή που να σου μοιάζει, αυτό δεν γίνεται με το SwiftKey προς το παρόν, παρότι ο ανταγωνισμός το προσφέρει.

Εκτός από της Apple, υπάρχουν και άλλες εταιρίες που έχουν δημιουργήσει αντίστοιχες λειτουργίες, όπως η Samsung, η Huawei και η Xiaomi. Όλες διαθέτουν αρκετά παραπάνω «skins» αυτή τη στιγμή, οπότε ελπίζουμε και το SwiftKey στο μέλλον να εμπλουτίσει τη συλλογή του.

Αν θες κι εσύ να επικοινωνείς μέσω Puppets, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσεις την beta έκδοση του SwiftKey για Android, που θα βρεις στο Play Store. Επίσης, το smartphone σου θα πρέπει να τρέχει τουλάχιστον Android 7.0. Αλλιώς, απλά περιμένεις μέχρι να έρθει το update και στην κανονική έκδοση για Android.