House of Cards: Βρείτε το βιβλίο αποκλειστικά στα Public

Περίληψη: Στις πολλές και διάφορες αποκλειστικότητες του Public, προσθέστε και τη σημαντικότερη όσον αφορά τον κόσμο...

Στις πολλές και διάφορες αποκλειστικότητες του Public, προσθέστε και τη σημαντικότερη όσον αφορά τον κόσμο του ελληνικού βιβλίου για το 2016: To βραβευμένο μυθιστόρημα του Michael Dobbs House of Cards”, που ενέπνευσε την ομότιτλη σειρά!Μιλώντας για το “House of Cards”, μπορούμε άνετα να κάνουμε λόγο για μια σειρά-φαινόμενο. Το πόσο βαθιά έχει μπει στις ζωές μας, το αποδεικνύει το πρόσφατο gif-τρολάρισμα της σειράς μέσω twitter στον Cameron, με αφορμή το σκάνδαλο που αποκάλυψε την εμπλοκή του τελευταίου και της οικογένειάς του σε offshore εταιρίες. Πέραν δε της τεράστιας παγκόσμιας επιτυχίας, το γεγονός και μόνο ότι η σειρά αυτό τον καιρό παίζεται σε τρεις πλατφόρμες (OTE TV, MEGA, NETFIX), δείχνει από μόνο του πόσους ανθρώπους αφορά στη χώρα μας.House of Cards Παγκόσμιο BestsellerH βασική διαφορά του “House of Cards” σε σχέση με άλλες-σειρές φαινόμενα, όπως το “Game of Thrones”, το “Mad Men” ή το πιο πρόσφατo “Vinyl”, είναι ότι δεν διαδραματίζεται ούτε στο παρελθόν, αλλά ούτε και στη σφαίρα της φαντασίας. Μολονότι πρόκειται για μυθοπλασία, οι ιστορίες εξουσίας και διαφθοράς του Δημοκράτη Frank Underwood (Kevin Spacey) παρουσιάζουν αξιοπρόσεκτες ομοιότητες με τα όσα που συμβαίνουν στην πραγματικότητα, στην κατεδαφισμένη αξιοπρέπεια δηλαδή του διεφθαρμένου δυτικού μοντέλου πολιτικής. Ας μη μιλήσουμε με αριθμούς και ποσοστά… Από την 1η Φεβρουαρίου του 2013 οπότε και προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο, μέχρι και την πρόσφατη ανακοίνωση του 5ου Κύκλου, που θα έρθει το 2017, όσοι έχουν ξεκινήσει να βλέπουν τη σειρά παραμένουν «κολλημένοι». Κι όσο για τον Kevin Spacey, είναι αυτή τη στιγμή η ζωντανή απόδειξη του πώς ένας σταρ του σινεμά μπορεί να συνεχίσει ως σταρ και στην μικρή οθόνη.Το καινούργιο νέο λοιπόν είναι ότι το βιβλίο του Michael Dobbs, από το οποίο ξεκίνησαν όλα, θα διατίθεται αποκλειστικά στα Public από τις 14/4. Παράλληλα, διαθέσιμοι σε dvd και οι πρώτοι τρεις κύκλοι, ξεχωριστά ή μαζί, γι’ αυτούς που αναρωτιούνται ακόμα «προς τι τόσος ντόρος» και θέλουν να έχουν μια εικόνα πριν περάσουν στο ανάγνωσμα.Και για το τέλος, ας θυμηθούμε 10 σοφές φράσεις του δυναμικού Frank Underwood, κεντρικού ήρωα της σειράς:
  • Ο δρόμος προς την εξουσία είναι γεμάτος με υποκρισία και θύματα. Ποτέ με μετάνοιες.
  • Η εξουσία μοιάζει πολύ με την ακίνητη περιουσία. Όσο πιο κοντά είσαι στην πηγή, τόσο πιο πολύ ανεβαίνει η αξία σου.
  • Δίνε το δεξί σου χέρι, αλλά κράτα μια πέτρα στο αριστερό.
  • Αν δεν σ’ αρέσει ο τρόπος που είναι στρωμένο το τραπέζι, γύρνα το ανάποδα.
  • Μισούσα πάντα την ανάγκη του ύπνου. Όπως και ο θάνατος, ρίχνει κάτω ακόμα και τους πιο ισχυρούς.
  • Ένα λιοντάρι δεν ζητάει ποτέ άδεια πριν φάει μια ζέβρα.
  • Ένας σπουδαίος άνθρωπος είπε κάποτε πως όλα σχετίζονται με το σεξ, εκτός από το ίδιο σεξ, το οποίο σχετίζεται με την εξουσία.
  • Πώς καταβροχθίζεις μια φάλαινα; Μία μπουκιά τη φορά!
  • Δύο επιλογές έχεις: Ή θα κυνηγάς, ή θα σε κυνηγάνε.
  • Ποιο είναι το πρόσωπο του δειλού; Το πίσω μέρος του κεφαλιού του, καθώς φεύγει.
Βρείτε το βιβλίο House of Cards αποκλειστικά εδώ και τα DVD της σειράς εδώΑπό το παρακάτω βίντεο θα πάρετε μια μικρή γεύση από τις "περιπέτειες" του Φράνκ Άντεργουντ!