Το YouTube αλλάζει τον τρόπο προβολής του αριθμού των συνδρομητών

Περίληψη: Μία μεγάλη αλλαγή ετοιμάζει η Google για την μεγαλύτερη πλατφόρμα βίντεο στον κόσμο. Από τον...

Μία μεγάλη αλλαγή ετοιμάζει η Google για την μεγαλύτερη πλατφόρμα βίντεο στον κόσμο. Από τον Αύγουστο το YouTube θα αλλάξει τον τρόπο προβολής του αριθμού των συνδρομητών, στα κανάλια για παραπάνω από 1.000 συνδρομές.

Από τον Αύγουστο και μετά οι αριθμοί που θα εμφανίζονται θα είναι όλοι σύντομης μορφής και δεν θα φαίνεται πουθενά το ακριβές νούμερο. Αν για παράδειγμα ένα κανάλι έχει 4.650.000 συνδρομητές, το YouTube θα δείχνει πλέον ότι το ίδιο κανάλι έχει (Μ=million, εκατομμύρια) εγγραφές.

Ο λόγος αυτής της αλλαγής είναι για να υπάρχει σταθερότητα στην εικόνα που δείχνει το YouTube. Το ίδιο κανάλι μπορεί να δείχνει διαφορετικούς αριθμούς ανάλογα με το που βρισκόμαστε στην ιστοσελίδα ή την εφαρμογή. Οι δημιουργοί θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τον ακριβή αριθμό των συνδρομητών τους μόνο μέσα από το YouTube Studio.

Υπάρχουν όμως και άλλοι, λιγότερο προφανείς, λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Το τελευταίο διάστημα, δεν είναι λίγες οι φορές που πολλά κανάλια άρχισαν να χάνουν ή να κερδίζουν συνδρομητές πολύ γρήγορα λόγω σκανδάλων που είδαν το φως της δημοσιότητας. Ακόμα, η μάχη για την κορυφή του YouTube, μεταξύ του PewDiePie και της T-Series, κράτησε για πάρα πολύ καιρό, με τα δύο κανάλια να συναγωνίζονται για το πιο θα φτάσει πρώτο του 100 εκατομμύρια συνδρομητές. Στο διάστημα αυτό είναι συχνό φαινόμενο να υπάρχουν πολλές live μεταδόσεις που εμφανίζουν τις αλλαγές στον αριθμό των συνδρομητών σε πραγματικό χρόνο.

Επειδή τα παραπάνω οδηγούν πολλές φορές σε αρνητικές συμπεριφορές στην πλατφόρμα, η Google αποφάσισε να δράσει αναλόγως. Οι αλλαγές στην προβολή του αριθμού συνδρομητών δεν θα είναι μόνο εμφανισιακές. Ιστοσελίδες όπως το Social Blade δεν θα μπορούν πλέον να παίρνουν ακριβή πληροφόρηση από το YouTube και είναι ακόμα αβέβαιο πως θα επηρεαστεί η λειτουργία τους από αυτή την κίνηση.

Σίγουρα πάντως η κουλτούρα του YouTube, η οποία δίνει μεγάλη έμφαση στον αριθμό των συνδρομητών σαν μέτρο σύγκρισης μεταξύ καναλιών, μπορεί να αλλάξει αρκετά από αυτή την κίνηση.