Η τουριστική περίοδος ξεκίνησε. Ώρα να εξοπλιστείτε σωστά

Περίληψη: Είναι γνωστό ότι η «βαριά» βιομηχανία της Ελλάδας και το καλύτερο… εξαγώγιμο προϊόν είναι ο...

Είναι γνωστό ότι η «βαριά» βιομηχανία της Ελλάδας και το καλύτερο… εξαγώγιμο προϊόν είναι ο τουρισμός. Κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες συρρέουν στα πραγματικά άπειρα ξενοδοχεία, μικρά και μεγάλα, οικογενειακά ή μεγάλες τουριστικές μονάδες που είναι διάσπαρτα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη αυτής εδώ της μικρής ηλιόλουστης χώρας στην άκρη της Ευρώπης. Οι σωστές υπηρεσίες διαμονής που πρέπει να προσφέρει ένας ξενοδόχος είναι εκ των ουκ άνευ. Ωστόσο, επειδή οι καιροί αλλάζουν, ένα καθαρό δωμάτιο κι ένα ξενοδοχείο ακριβώς επάνω στο… κύμα πολλές φορές δεν φτάνουν για να κάνουν τη διαφορά. Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και οι πελάτες απαιτητικοί. Από την άλλη, ο επιχειρηματίας θα πρέπει να βρει τρόπους να αυξήσει την κίνηση, τη φήμη του, να βελτιώσει τις υπηρεσίες του, να αναβαθμίσει την κατηγορία στην οποία ανήκει και κατ’ επέκταση να διαχειρίζεται καλύτερα και αποδοτικότερα την επιχείρησή του. Η τεχνολογία μπορεί να τα προσφέρει όλα αυτά και μάλιστα χωρίς πολύ μεγάλο κόστος.

Απαραίτητος εξοπλισμός για αλλαγή κατηγορίας

Για να αναβαθμιστεί ένα ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο δωμάτιο, δηλαδή να αλλάξει κατηγορία σύμφωνα με το ισχύον σύστημα αστεριών (για ξενοδοχεία) και κλειδιών (για ενοικιαζόμενα δωμάτια) θα πρέπει να πληρούνται μια σειρά από προϋποθέσεις και κριτήρια τα οποία καθορίζονται από τη σχετική νομοθεσία. Οι προϋποθέσεις αυτές περιλαμβάνουν κτίρια, εξοπλισμό, παρεχόμενες υπηρεσίες, καθώς επίσης και μια λίστα με προαιρετικά κριτήρια τα οποία αυξάνουν την βαθμολογία κάθε καταλύματος. Το άθροισμα έχει ως αποτέλεσμα και την τοποθέτηση του καταλύματος στην ανάλογη κατηγορία. Ανάμεσα στα κριτήρια της νομοθεσίας είναι οι τηλεοράσεις. Επομένως, εάν το ξενοδοχείο σας έχει παλιές συσκευές, είναι καιρός να τις αναβαθμίσετε. Τα Public διαθέτουν μια μεγάλη γκάμα οικονομικών προτάσεων που μπορούν να δώσουν άλλη εικόνα στα δωμάτια του καταλύματός σας.Ανάλογα με το εμβαδόν του χώρου που θέλετε να καλύψετε μπορείτε να επιλέξετε 32, 28, 24 ή ακόμα και 20 ίντσες. Στην «μεγάλη» κατηγορία προτείνουμε τα μοντέλα Hitachi 32HBC01B LED HD, Telefunken T32TX287DLBPX LED HD Ready και Finlux 32FHB4001. Πρόκειται για τρία πολύ προσιτά μοντέλα τα οποία θα καλύψουν τις ανάγκες για εξοπλισμό υψηλής ποιότητας με πολύ καλή εικόνα που θα ικανοποιήσουν τους επισκέπτες σας. Στη μεσαία κατηγορία έχουμε τα LG 28MT48DF-PZ HD Ready και Monitor TV 24" eStar LEDTV24D1T1 HD, ενώ για μικρότερα δωμάτια ή τη ρεσεψιόν μπορείτε να επιλέξετε ένα μοντέλο στις 20 ίντσες όπως το eStar LEDTV20D1T1 Monitor TV 20" HD Ready. Αξίζει να σταθούμε ιδιαίτερα σε ένα μοντέλο που προτείνεται ειδικά για τον ξενοδοχειακό κλάδο. Πρόκειται για την επαγγελματική τηλεόραση Philips 32HFL2819D Hotel. Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει διαγώνιο 32 ιντσών και διαθέτει μια σειρά από λειτουργίες και πλεονεκτήματα που θα εκτιμήσει ο κάθε επαγγελματίας. Αναφέρουμε μερικά ενδεικτικά: εύκολη εγκατάσταση μέσω USB cloning, ειδικές λειτουργίες για χώρους φιλοξενίας, όπως κλείδωμα μενού εγκατάστασης, δημιουργία σελίδας υποδοχής (χαιρετισμός), περιορισμός μέγιστης έντασης ήχου, ενσωματωμένο connectivity panel για σύνδεση πρόσθετων συσκευών, καθώς και USB media player.

Wi-Fi και δίκτυο παντού

Οι διάφορες έξυπνες και δικτυακές συσκευές που κυκλοφορούν δεν είναι μόνο για το σπίτι. Με μερικές έξυπνες κινήσεις που θα σας προτείνουμε, μπορείτε να εξοπλίσετε το ξενοδοχείο ή το τουριστικό κατάλυμά σας, τόσο για να προσφέρετε Wi-Fi στους επισκέπτες σας, όσο και να μπορείτε να το παρακολουθείτε και να το ελέγχετε από μακριά. Επίσης, οι λύσεις που θα σας παρουσιάσουμε δεν χρειάζονται εξειδικευμένο εγκαταστάτη για να τοποθετηθούν. Μπορείτε να κάνετε τα πάντα μόνοι σας κάνοντας πολύ μεγάλη οικονομία. Ξεκινώντας από τα δικτυακά προϊόντα, θα χρειαστείτε σίγουρα κάποια access points τα οποία θα πρέπει να τοποθετήσετε, σε κάθε όροφο για να έχετε άψογο σήμα μέσα κι έξω από τα δωμάτια. Δείτε εδώ τα ADSL routers και τα access points & Wi-Fi Extenders των Public. Μην ξεχνάτε ότι όπου δεν φτάνει το Wi-Fi, μπορείτε να προμηθευθείτε ένα HomePlug για να έχετε δίκτυο, όπου υπάρχει ρεύμα. Δείτε εδώ το αναλυτικό μας άρθρο για να μάθετε τα πάντα για τη συγκεκριμένη τεχνολογία.Περνάμε στις IP κάμερες. Τα Public διαθέτουν μια τεράστια γκάμα από δικτυακές (ασύρματες και ενσύρματες) κάμερες για να εξοπλίσετε το χώρο σας. Υπάρχουν τόσο εσωτερικές για να τοποθετήσετε σε διαδρόμους και χώρους υποδοχής, όσο και εξωτερικές. Το τεράστιο πλεονέκτημα των IP καμερών σε σχέση με τις συμβατική τεχνολογία CCTV, είναι το ότι τοποθετούνται πανεύκολα και το μόνο που χρειάζονται είναι σύνδεση με το υφιστάμενο δίκτυο. Από εκεί και πέρα, μπορείτε να κάνετε ένα σωρό ρυθμίσεις, όπως να σας ειδοποιούν όταν καταγράφουν κάποια περίεργη κίνηση, ενώ μπορείτε να βλέπετε ανά πάσα στιγμή «ζωντανή» εικόνα ακόμα και από το smartphone σας.

Απαραίτητο το POS

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε οι ξένοι πελάτες σας πληρώνουν κατά κύριο λόγο με πιστωτική κάρτα, άρα είναι πολύ πιθανό να έχετε ήδη ένα POS. Εάν δεν έχετε θα πρέπει να προμηθευτείτε και μάλιστα άμεσα, διότι οι πρόσφατες αλλαγές στη νομοθεσία, επιβάλουν τη χρήση των τερματικών πιστωτικών καρτών σε μια μεγάλη γκάμα επαγγελματιών και κλάδων στους οποίους περιλαμβάνονται και τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Δεν χρειάζεται όμως να πάτε μακριά. Στα Public μπορείτε να βρείτε τα POS της Viva, τα οποία έχουν το πολύ σημαντικό πλεονέκτημα ότι τα εγκαθιστάτε και λειτουργούν από την πρώτη στιγμή. Τα POS της Viva δέχονται όλες τις κάρτες και πραγματοποιούν καθημερινή εκκαθάριση πωλήσεων για να έχετε ολοκληρωμένη εικόνα των κινήσεων της ημέρας. Δείτε τα διαθέσιμα μοντέλα εδώ.

Κάντε το κατάλυμά σας πιο έξυπνο

Κλείνουμε την αναφορά μας στα έξυπνα gadgets με τα smart home kits, τα οποία κάλλιστα μπορούν να παίξουν το ρόλο του… smart hotel. Τα διάφορα πακέτα περιλαμβάνουν έξυπνες λάμπες, πρίζες και αισθητήρες κίνησης, θερμοκρασίας, ακόμα και πλημμύρας ή καπνού. Όλα αυτά, μπορείτε να τα συνδυάσετε με τις IP κάμερες που είδαμε πιο πάνω και να ρυθμίσετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις, ή να ανοίγουν αυτόματα τα φώτα σε συγκεκριμένους χώρους, όταν βραδιάσει ή όταν ο αισθητήρας κίνησης αντιληφθεί κάτι. Οι δυνατότητες των έξυπνων gadgets είναι πραγματικά απεριόριστες και ιδανικές για έναν χώρο όπως ένα κατάλυμα στο οποίο απαιτείται ασφάλεια και παρακολούθηση όλες τις ώρες τις ημέρας.Και επειδή smart hotel χωρίς έξυπνο συναγερμό δεν νοείται, μπορείτε να εξοπλίσετε το κατάλυμά σας με ένα από τα ολοκληρωμένα κιτ συναγερμών που προτείνουν τα Public. Τα πακέτα περιλαμβάνουν σειρήνες, κεντρικές μονάδες, αισθητήρες, κάμερες κ.λπ, τα οποία εγκαθίστανται σε ελάχιστο χρόνο, επικοινωνούν με το δίκτυό σας ασύρματα, δεν απαιτούν καλωδίωση και δύσκολη εγκατάσταση και προστατεύουν το χώρο σας.Θέλετε τίποτα περισσότερο;