Η «Έναστρη Νύχτα» του Vincent van Gogh σε... 1500 τουβλάκια LEGO!

Περίληψη: Ένας ανήσυχος δημιουργός από το Hong Kong μεταμόρφωσε το διάσημο έργο του van Gogh σε σετ από εκατοντάδες τουβλάκια. Παιχνίδι και τέχνη γίνονται ένα!

Όταν το παιχνίδι συναντά την τέχνη, κάποιοι καλλιτέχνες του LEGO brick αφήνουν ελεύθερη τη φαντασία τους και μας φέρνουν μια εναλλακτική μορφή γνωστών αριστουργημάτων! Το τελευταίο από αυτά, η Έναστρη Νύχτα του Vincent van Gogh, θα κοσμεί σε λίγο καιρό σπίτια σε όλο τον κόσμο, φέρνοντας την τέχνη ένα βήμα πιο κοντά στο ευρύ κοινό.

Το πιο πρόσφατο σετ, που ψηφίστηκε μέσω του project LEGO Ideas της μεγάλης εταιρίας παιχνιδιών LEGO, είναι η έναστρη νύχτα του oλλανδού καλλιτέχνη Vincent van Gogh και σύντομα θα βρεθεί στα ράφια των καταστημάτων. To set αποτελείται από περίπου 1500 LEGO τουβλάκια και μια φιγούρα του καλλιτέχνη με τον πίνακα σε μικρογραφία. Η οπτική, που έδωσε ο δημιουργός legotrumman από το Hong Kong, είναι μια 3D απεικόνιση της έναστρης νύχτας, όπως θα την έβλεπε μέσα από τα μάτια του van Gogh κατά τη δημιουργία του πίνακα.

Με το set αυτό η LEGO εισάγει τους φίλους της στην τέχνη, βγάζοντας στην παραγωγή το πρώτο set που αφορά αναπαράσταση έργου τέχνης. Έτσι οι μικροί φίλοι των κατασκευών θα μπορούν να γνωρίσουν ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας ζωγραφικής μέσα από το παιχνίδι, χτίζοντάς το κομμάτι-κομμάτι, αλλά και οι μεγάλοι θα μπορούν να διακοσμήσουν τον χώρο τους με μια εναλλακτική μορφή του διάσημου πίνακα.

To project LEGO Ideas εδώ και χρόνια δίνει την ευκαιρία σε όλους τους fans να δημιουργήσουν το δικό τους set, που η εταιρία θα βγάλει στην παραγωγή. Ο κάθε ενδιαφερόμενος χτίζει το σετ που τον εμπνέι, το ανεβάζει στην πλατφόρμα και τα μέλη ψηφίζουν τις αγαπημένες τους ιδέες. Μόλις μια ιδέα μαζέψει 10.000 ψήφους, αυτόματα γίνεται υποψήφια προς αξιολόγηση από την επίσημη ομάδα της εταιρίας. Αν περάσει και αυτό το στάδιο, το set βγαίνει και επίσημα στην παραγωγή.

Αυτό συνέβη και με την Έναστρη Νύχτα. Αυτή η εναλλακτική απεικόνιση του διάσημου πίνακα κέρδισε γρήγορα το κοινό, όπως άλλωστε το πρωτότυπο κερδίζει το κοινό από το 1889 μέχρι σήμερα. Ο πίνακας απεικονίζει την θέα από το δωμάτιο του van Gogh στο άσυλο Saint-Remy, όπου νοσηλεύονταν. Από το 1941 και μετά ο πίνακας βρίσκεται στο μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης εμπνέοντας επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Ο μεγάλος ολλανδός καλλιτέχνης έχει απασχολήσει πολλές φορές την παγκόσμια βιβλιογραφία ενώ επίσης τα έργα του έχουν γίνει παζλ, ημερολόγια και αφίσες.

Η LEGO και ο δημιουργός αποτίουν φόρο τιμής με το set, που αναμένεται σύντομα να κάνει την εμφάνιση του στην αγορά συμπληρώνοντας τα υπόλοιπα set LEGO Ideas. Η προσπάθεια να αποτυπωθεί σε 3D ο πίνακας φανερώνει το μεράκι και το πάθος του δημιουργού τόσο με το πρωτότυπο όσο και με μια τεχνοτροπία, που τα LEGO τουβλάκια επιβάλλουν σε αυτό το εναλλακτικό είδος τέχνης και ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους σε όλο τον κόσμο!