Μένουμε σπίτι και παίζουμε: Πόσο καλός είσαι στα παζλ;

Περίληψη: Οι λάτρεις των παζλ μπορούν να προσπαθούν επί ώρες, με χιλιάδες κομμάτια, μέχρι να σχηματίσουν την εικόνα που απεικονίζει η συσκευασία! Ξεκινάμε;

Είναι ίσως το πιο διαχρονικό χόμπι - μετά την μπιρίμπα! Οι λάτρεις των παζλ μπορούν να προσπαθούν επί ώρες, με χιλιάδες κομμάτια, μέχρι να σχηματίσουν την εικόνα που απεικονίζει η συσκευασία. Και ακολουθεί εκείνο το συναίσθημα πληρότητας και ικανοποίησης, που δεν συγκρίνεται με τίποτα!

Δεν το λέμε μόνο εμείς, έχει τοποθετηθεί σχετικά και η επιστήμη: σύμφωνα με τον Patrick Fissler, ψυχολόγο και ερευνητή νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ulm (Γερμανία), η συμπλήρωση ενός παζλ ενεργοποιεί μια σειρά γνωστικών ικανοτήτων, πράγμα που μπορεί μακροχρόνια να αποβεί ωφέλιμο για τον εγκέφαλό μας. Σκέφτεστε, λοιπόν, κάτι καλύτερο για αυτές τις ημέρες, που είμαστε σταθερά στο σπίτι; Στο Public θα βρεις παζλ για όλες τις ηλικίες σε δεκάδες σχέδια, ακόμα και τρισδιάστατα. Δες μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα παρακάτω!

Αρχή από τα 3D παζλ, που δεν είναι μόνο εύκολα στην κατασκευή, για να μπορούν να τα συναρμολογήσουν ακόμα και παιδιά, αλλά παραμένουν και ως καλαίσθητο διακοσμητικό για τον χώρο σου. Το 3D Παζλ Παρθενώνας, για παράδειγμα, είναι ένα μοντέλο του ναού της Ακρόπολης από χαρτόνι. Κατασκευάζοντας το ιστορικό μνημείο μπορείς να δώσεις και εκπαιδευτικό χαρακτήρα στη διαδικασία. Εικονικό «μνημείο» της σύγχρονης εποχής αποτελούν και τα λεωφορεία του Λονδίνου. Με το 3D Παζλ London Bus μπορείς να φτιάξεις κι εσύ το δικό σου. Λίγο πιο μακριά, στη χώρα της φαντασίας, μας ταξιδεύει το 3D Παζλ Fairytale Castle!

Ακόμα πιο καλαίσθητα αν είναι φτιαγμένα από ξύλο, όπως μια ρέπλικα ιστορικού αεροπλάνου με το 3D Puzzle Ξύλινο Airplane ή μια... παριζιάνικη νότα με το Ξύλινο 3D Puzzle Eiffel Tower. Τα δύο αυτά σετ είναι λίγο πιο «σοβαρά», αλλά μπορείς να βρεις και ξύλινα παζλ με παιχνιδιάρικη διάθεση! Όπως το Ξύλινο 3D Puzzle Γλαστράκι Koala, για παράδειγμα, που είναι αξιαγάπητο, πολύχρωμο και εύκολο στην κατασκευή. Μπορούν να το φτιάξουν παιδιά από 8 ετών και δεν χρειάζεται κόλλα για την ένωση των 121 κομματιών του.

Όσο ωραία κι αν είναι τα τρισδιάστατα παζλ, όμως, δεν αποτελούν τόσο μεγάλη πρόκληση όσο ένα all time classic με (πάρα) πολλά κομμάτια και πολύπλοκη σχεδίαση. Οπότε καιρός να δούμε και μερικά πιο δύσκολα! Το Παζλ Frozen Panorama, για αρχή, που έχει σχέδιο που θα λατρέψουν τα παιδιά και αποτελείται από 1000 κομμάτια. Έτσι μπορείτε να περάσετε πολλές ώρες ολοκληρώνοντάς το. Με το Παζλ Anne Stoke Protector έχεις και πάλι 1000 κομμάτια να ενώσεις, με το σχέδιο να προέρχεται από τα μυθικά δημιουργήματα της Anne Stoke. Αν τα χίλια κομμάτια σου φαίνονται λίγα(!), τότε δοκίμασε να κατασκευάσεις το μαγευτικό παζλ άλογο των 1.500 κομματιών. Όμως για το απόλυτο παζλ challenge σου έχουμε ένα ακόμα πιο απαιτητικό σετ: από τη σειρά High Quality της Clementoni έρχεται το παζλ βυθός με 6.000 κομμάτια! Νιώθεις έτοιμος να το «αντιμετωπίσεις»;

Για το τέλος κρατήσαμε τα παζλ για τους πιο μικρούς μας φίλους, με ζωηρά χρώματα και σχέδια. Το σετ Παζλ Super Color Disney Princess κάνει τα πράγματα πιο εύκολα, καθώς με αυτό μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά παιδιά ηλικίας ακόμα και 4 ετών. Το πακέτο περιλαμβάνει 3 παζλ με αγαπημένες πριγκίπισσες της Disney. Σε λίγο μεγαλύτερα παιδιά, από 6 ετών και πάνω, απευθύνεται το Παζλ Λάμα με τα 104 κομμάτια του!

Επισκέψου το public.gr, για να βρεις ακόμα περισσότερα παζλ για όλες τις ηλικίες και τα ενδιαφέροντα. Πέρασε δημιουργικά το χρόνο σου όσο #menoumespiti!