Παίζουμε σπίτι: Εμπρός καλά μου επιτραπέζια!

Περίληψη: Μαζευτείτε όλοι όσοι βρίσκεστε σπίτι και αφιερώστε τη βραδιά σε ένα επιτραπέζιο. Τα παιχνίδια με κάρτες είναι από πιο αγαπημένα, οπότε συγκεντρώσαμε κλασικές και πρωτότυπες προτάσεις!

Τον ελεύθερο χρόνο που έχεις στα χέρια σου, τώρα που #menoumespiti, πώς τον αξιοποιείς; Διάβασμα; Μαγείρεμα; Ή μήπως ασταμάτητη μουσική; Πάντα υπάρχει χρόνος για λίγο παραπάνω παιχνίδι. Μαζευτείτε όλοι μαζί (όσοι περνάτε την καραντίνα στο σπίτι) και αφιερώστε τη βραδιά σε ένα επιτραπέζιο. Τα παιχνίδια με κάρτες είναι από πιο αγαπημένα, οπότε συγκεντρώσαμε κλασικές και πρωτότυπες προτάσεις!

Όταν μιλάμε για κάρτες, το Uno είναι από τα πρώτα παιχνίδια που μας έρχονται στο μυαλό. Τον στόχο τον ξέρεις ήδη: να ξεφορτωθείς τις κάρτες σου. Μην ξεχάσεις να πεις Uno, όμως, γιατί θα... τιμωρηθείς! Από τους δημιουργούς του Uno έρχεται και το ζωηρό Phase 10. Εδώ ο σκοπός είναι διαφορετικός: πρέπει να γίνεις ο πρώτος παίκτης που θα συμπληρώσει 10 φάσεις!

Ένα all time classic παιχνίδι με κάρτες -που δεν πρέπει να λείπει από τη συλλογή σου- είναι το θρυλικό Tichu. Σε αυτό το άκρως εθιστικό παιχνίδι πρέπει να ξεφορτωθείς κάρτες αλλά αυτό πρέπει να γίνει με στρατηγική, έτσι ώστε να μεγιστοποιηθούν οι πόντοι της ομάδας. Στρατηγική απαιτεί και το Kariba. Αντί για αριθμούς, οι κάρτες έχουν τα ζώα της σαβάνας. Εσύ προσπαθείς να φέρεις τα δικά σου πρώτα στον νερόλακκο! Αν αναζητάς ένα παιχνίδι ταχύτητας, αντί για ένα τακτικής, τότε πρέπει να τσεκάρεις το Ligretto. Ο ταχύτερος παίκτης, που θα συγκεντρώσει μία διαδοχική δεκάδα αριθμών, κερδίζει!

Μιλώντας για ταχύτητα, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στο Jungle Speed! Το τοτέμ στη μέση περιμένει να το αρπάξεις - πρόσεχε μόνο μη το πιάσεις κατά λάθος. Δεκάδες κάρτες, οι οποίες έχουν πολύ μικρές διαφορές μεταξύ τους, είναι σίγουρο ότι θα σε μπερδέψουν, γι’ αυτό πρέπει να είσαι απόλυτα σίγουρος πριν κάνεις την κίνησή σου. Το επίπεδο δυσκολίας ανεβαίνει ακόμα κι άλλο με το Dobble, το οποίο έχει ακόμα περισσότερους συνδυασμούς συμβόλων, άρα απαιτεί κι αυτό μεγάλη παρατηρητικότητα.

Αν δεν σε «ψήνει» η συνεχής προσοχή στις κάρτες, τι θα έλεγες για καραόκε; Μόνο που, αντί για τους στίχους ενός τραγουδιού, μπορεί να χρησιμοποιήσεις μόνο... ντου ντου ντου. Εσύ Πες το με Ντου Ντου κι άσε τους άλλους να μαντέψουν το τραγούδι. Από τα ντου ντου περνάμε τώρα στα... μπουμ! Τα Εκρηκτικά Γατάκια παίζουν μια διαφορετική ρώσικη ρουλέτα, στην οποία πρέπει εσύ να αποφύγεις την έκρηξη. Μετά τα γατάκια, σειρά έχουν τα ψαράκια. Το Happy Salmon απαιτεί γρήγορα αντανακλαστικά, οπότε ετοιμάσου να «ψαρώσεις» τους αντιπάλους σου.

Σε πιο... ύποπτα μέρη θα σε πάει το Omerta. Βρίσκεσαι περίοδο της ποταπαγόρευσης στο Σικάγο. Προσπαθείς να κάνεις τις παράνομες «μπίζνες» σου χωρίς να σε καταλάβει η αστυνομία. Θα τα καταφέρεις; Στο Σαμποτέρ πάλι, δεν υπάρχει αστυνομία να σε κυνηγάει, η ίδια σου η ομάδα μπορεί να σε προδώσει. Μπορεί όλοι μαζί να ψάχνετε για χρυσό, υπάρχει όμως κάποιοι παίκτες που μάλλον δεν έχουν τον ίδιο στόχο. Ποιος θα εκπληρώσει πρώτος τον σκοπό του;

Για μια γερή δόση πραγματικότητας ερχόμαστε στις Ιστορίες Μυστηρίου. Μοιάζουν απίθανες, πηγάζουν όμως από την τρελή μας πραγματικότητα: 50 ιστορίες σχηματίζουν απίθανους γρίφους, που σε περιμένουν να τους αποκαλύψεις. Για το τέλος σου έχουμε ένα κλασικό παιχνίδι ευφυίας. Το Cortex Plus θα τεστάρει τη μνήμη και το λόγο σου για να δει αν αξίζεις να βγεις νικητής!

Ανακάλυψε ακόμα περισσότερα παιχνίδια με κάρτες στο public.gr και πέρνα κεφάτα τις ώρες σου, όσο μένεις σπίτι!