3 extensions του Chrome που απογειώνουν την εμπειρία σου στο Netflix!

Περίληψη: Το Netflix έχει αναδειχθεί, όχι τυχαία, στη μεγαλύτερη και δημοφιλέστερη πλατφόρμα video streaming με περισσότερους...

Το Netflix έχει αναδειχθεί, όχι τυχαία, στη μεγαλύτερη και δημοφιλέστερη πλατφόρμα video streaming με περισσότερους από 117 εκατομμύρια συνδρομητές, εκ των οποίων τα 62+ εκατομμύρια εκτός Αμερικής. Και μπορεί η πλατφόρμα να φιλοξενεί αυτή τη στιγμή αρκετό περιεχόμενο για να ξεκινήσεις να βλέπεις αύριο, και να τελειώσεις κάποια στιγμή κατά το 2025, όμως το interface της δεν στερείται μειονεκτημάτων. Ευτυχώς υπάρχουν μερικά extensions που μπορείς να κατεβάσεις για να βελτιώσεις την εμπειρία σου, αρκεί να χρησιμοποιείς υπολογιστή και τον Chrome ως browser.

1. Simkl Enhancer

Ένα από τα βασικότερα εργαλεία που χρησιμοποιεί το Netflix για να σου προτείνει περιεχόμενο, είναι οι διάφοροι κωδικοί με τους οποίους κατηγοριοποιεί τις ταινίες και τις σειρές του. Εκτός όμως από τις εμφανείς κατηγορίες, η database του Netflix χρησιμοποιεί και δεκάδες άλλους μυστικούς κωδικούς και κατηγορίες, κρυφές από τους χρήστες. Το Simkl Enhancer θα σου δώσει πρόσβαση  σε αυτούς, και θα σε βοηθήσει να πλοηγηθείς με περισσότερη ακρίβεια στον αχανή κατάλογο περιεχομένου της υπηρεσίας.

2. Projections.io

Αν ανήκεις στους ανθρώπους συνηθίζεις να μοιράζεσαι στιγμιότυπα από τις αγαπημένες σου σειρές και ταινίες στα social media, το Projections.io θα σε γλιτώσει από πολύ κόπο και χρόνο. Αφού το εγκαταστήσεις μπορείς, με ένα και μόνο κλικ, να δημιουργήσεις ένα μικρό βιντεάκι (το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει  τους υπότιτλους), από τα τελευταία 20 δευτερόλεπτα του περιεχομένου που είδες στο Netflix, και να το μοιραστείς σε όποια πλατφόρμα θέλεις. Μάλιστα εκτός από extension για Chrome, το Projections.io θα το βρεις και στο App Store για iPhone και iPad.

3. Video Adjust for Netflix

Έχεις βρει τη σειρά ή την ταινία που θα δεις, και είσαι έτοιμος να την απολαύσεις, όμως η εικόνα που βλέπεις δεν σε ικανοποιεί απόλυτα. Πριν κατηγορήσεις την οθόνη του laptop ή του υπολογιστή σου, καλό θα ήταν να φτιάξεις τις ρυθμίσεις απεικόνισης. Και για να μην μπλέκεις με τα settings της κάρτας γραφικών, το Video Adjust for Netflix, θα σου προσφέρει μέσα από το περιβάλλον του browser τα απαραίτητα ρυθμιστικά για να φέρεις Φωτεινότητα, Αντίθεση και Κορεσμό στα επίπεδα που προτιμάς, ενώ προσφέρει και τρία έτοιμα προφίλ.