Netflix movie charts / 10 original ταινίες που πρέπει να δεις!

Περίληψη: Σε μια... απρόσμενη κίνηση το Netflix αποκάλυψε τους αριθμούς προβολών για τις 10 δημοφιλέστερες original ταινίες του. Ποια ή ποιες από αυτές έχεις δει;

Το Netflix δεν μοιράζεται συχνά πληροφορίες για τη θεαματικότητα των σειρών και των ταινιών του - αυτό το κάνει μόνο όταν θέλει να υπογραμμίσει κάποια μεγάλη επιτυχία. Σε μια σπάνια, λοιπόν, κίνηση η streaming πλατφόρμα αποκάλυψε τις 10 πιο επιτυχημένες ταινίες που έχει δημιουργήσει ποτέ. 

Η μέτρηση βασίστηκε στη θεαματικότητα κάθε ταινίας, η οποία προκύπτει από τον αριθμό των προβολών. Για να μετρηθεί η θέαση στο συνολικό αριθμό των προβολών θα πρέπει κάποιος να έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον 2 λεπτά από το περιεχόμενο.

Αφορμή για την απόφαση της δημοσίευσης της σχετικής λίστας στάθηκε η κυκλοφορία του Old Guard με πρωταγωνίστρια τη Charlize Theron. Η νέα ταινία, που βασίζεται σε κόμικ, υπολογίζεται από το Netflix πως θα ξεπεράσει τις 72 εκατομμύρια προβολές, κάτι που θα της χαρίσει με ευκολία μια θέση στη δεκάδα. Πριν φτάσουμε στο Old Guard, όμως, ας δούμε όλη την κατάταξη, ξεκινώντας από το νούμερο 10 και ανεβαίνοντας προς την κορυφή.

#10 - The Platform

Η ισπανική ταινία για μια κατακόρυφη φυλακή, όπου τα κατώτερα στρώματα παλεύουν για την επιβίωση, έχει προβληθεί 56 εκατομμύρια φορές, φτάνοντας στη 10η θέση.

#9 - The Wrong Missy

Μια θέση ψηλότερα βρίσκουμε το The Wrong Missy με 59 εκατομμύρια προβολές. Παρότι οι κριτικοί δεν υποδέχτηκαν με θετικά σχόλια την ταινία (35% σκορ κριτικών στο Rotten Tomatoes), η κωμική ιστορία ενός κατά λάθος ρομαντικού ταξιδιού συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον από το κοινό.

#8 - Triple Frontier

Μια ομάδα πρώην αμερικανών στρατιωτών επανενώνεται για να εκτελέσει ίσως την πιο περίπλοκη ληστεία ever. Το γεμάτο δράση Triple Frontier, με πρωταγωνιστή το Ben Affleck, έχει συγκεντρώσει 63 εκατομμύρια προβολές παρότι έχει προβληθεί και στους κινηματογράφους.

#7 - The Irishman

Μια από τις σημαντικότερες κυκλοφορίες του 2019 για το Netflix ήταν το The Irishman του Martin Scorsese. Ένας δολοφόνος για τη μαφία θυμάται τα μυστικά του παρελθόντος, στην ταινία με πρωταγωνιστές τους Robert De Niro, Al Pacino και Joe Pesci. Το The Irishman έπαιξε σε κινηματογράφους, προτάθηκε για 10 Όσκαρ και προβλήθηκε 64 εκατομμύρια φορές στο Netflix!

#6 - The Old Guard

Η νέα ταινία του Netflix προβλέπεται πως θα φτάσει τις 72 εκατομμύρια προβολές, όπως είπαμε και παραπάνω. Παρότι το νούμερο αυτό δεν έχει οριστικοποιηθεί, η εκτίμηση αυτή είναι αρκετή για την πλατφόρμα για να κατατάξει ήδη τη νέα ταινία στο νούμερο 6.

#5 - Murder Mystery

Μια ακόμα κωμωδία που δεν αγάπησαν οι κριτικοί αλλά το κοινό έσπευσε να δει, βρίσκεται στη θέση 5. Η κωμωδία δράσης με τη Jennifer Aniston και τον Adam Sandler στους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχει προβληθεί 73 εκατομμύρια φορές.

#4 - 6 Underground

Στην 4η θέση της κατάταξης συναντάμε μια ομάδα κορυφαίων πρακτόρων. Το παρελθόν τους έχει σβηστεί και η αποστολή τους είναι να αλλάξουν το μέλλον. 83 εκατομμύρια φορές έχει προβληθεί η ταινία δράσης που σκηνοθέτησε ο Michael Bay.

#3 - Spenser Confidential

Το... χάλκινο μετάλλιο στην κατάταξη του Netflix πάει στην κωμική ταινία δράσης Spenser Confidential με πρωταγωνιστές τους Mark Wahlberg και Winston Duke. Η ταινία κυκλοφόρησε φέτος και ακολουθεί έναν πρώην αστυνομικό και τον συγκάτοικό του, οι οποίοι προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο δύο φόνων αστυνομικών. Οι 85 εκατομμύρια προβολές της την ανέβασαν μέχρι το top 3.

#2 - Bird Box

Μια θέση πριν την κορυφή βρίσκουμε το δραματικό Bird Box, με πρωταγωνίστρια τη Sandra Bullock. Πέντε χρόνια αφότου ο περισσότερος πλανήτης έχει οδηγηθεί στην αυτοκτονία, μια μητέρα προσπαθεί να σώσει τον εαυτό της και τα παιδιά της. Η ταινία κυκλοφόρησε το 2018 και έχει προβληθεί 89 εκατομμύρια φορές.

#1 - Extraction

Στην κορυφή των movie charts του Netflix βρίσκουμε το Extraction. Ο Chris Hemsworth υποδύεται έναν ατρόμητο μισθοφόρο, ο οποίος θα αναλάβει την πιο επικίνδυνη αποστολή της καριέρας του. Η προσπάθειά του να σώσει το παιδί ενός διαβόητου εγκληματία, το οποίο έχει πέσει θύμα απαγωγής, κατάφερε να φτάσει σχεδόν σε τριπλάσια νούμερα προβολών, καθώς το Extraction έχει παιχτεί 99 εκατομμύρια φορές στο Netflix.

Εσένα ποια είναι η αγαπημένη σου original ταινία στην πλατφόρμα; Είναι στο top 10 ή έμεινε... εκτός λίστας;