Resident Evil / Οι πρώτες λεπτομέρειες για τη σειρά του Netflix

Περίληψη: Ένα από τα πιο αγαπημένα horror video game franchises έρχεται στη μικρή οθόνη. Το Resident Evil κάνει... loading στο Netflix και έχουμε τις πρώτες πληροφορίες!

Οι μεταφορές διάσημων games στη μικρή οθόνη συνεχίζονται για το Netflix, το οποίο επιβεβαίωσε ότι θα δημιουργήσει σειρά γύρω από τα παιχνίδια τρόμου Resident Evil. Η ανακοίνωση ήρθε μαζί με τις πρώτες επιβεβαιωμένες πληροφορίες για την πλοκή, μερικούς από τους συντελεστές και το πλήθος των επεισοδίων.

Αυτό που γνωρίζουμε με βεβαιότητα είναι ότι το Netflix έδωσε το «πράσινο φως» για 8 επεισόδια μίας ώρας, τα οποία θα αποτελέσουν την πρώτη σεζόν. Τα ονόματα που έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής ως προς το cast είναι ο Andrew Dabb στη θέση του showrunner με τη Bronwen Hughes παραγωγό της σειράς. Η Hughes θα είναι επίσης και η σκηνοθέτης των δύο πρώτων επεισοδίων. Οι δυο τους έχουν εμπειρία από παρόμοια projects, καθώς ο μεν Dabb βρίσκεται πίσω από την ιστορία της σειράς Supernatural ενώ η Bronwen Hughes έχει υπάρξει σκηνοθέτης στο The Walking Dead. Βρισκόμαστε ακόμα σε πρώιμο στάδιο της παραγωγής, οπότε οι ηθοποιοί που θα εμπλακούν στο project δεν έχουν γίνει γνωστοί...

Όσον αφορά την πλοκή, η σειρά Resident Evil θα βασίζεται σε μια καινούργια ιστορία, που θα εκτυλίσσεται σε δύο διαφορετικά timelines. Στο πρώτο από αυτά οι 14χρονες αδερφές Jade και Billie Wesker μετακομίζουν στη New Raccoon City. Η πόλη και ο πατέρας τους φαίνονται να κρύβουν πολλά μυστικά, που θα μπορούσαν ως και να καταστρέψουν τον κόσμο. Στο δεύτερο timeline μεταφερόμαστε στο μέλλον, συγκεκριμένα δέκα χρόνια μετά. Στη Γη έχουν απομείνει λιγότερα από 15 εκατομμύρια άνθρωποι. Ο πληθυσμός της Γης, όμως, περιλαμβάνει τώρα τουλάχιστον 6 δισεκατομμύρια τέρατα, λόγω ενός ιού που έχει επηρεάσει ανθρώπους και ζώα.

Το Netflix δεν έχει ακόμα μοιραστεί με το κοινό την ημερομηνία της πρεμιέρας. Για όλα τα νεότερα γύρω από το project μείνε συντονισμένος στο Public Blog!