To Twitter «σβήνει τα φώτα» με το νέο dark theme για iPhone

Περίληψη: Το Twitter ήταν από τις πρώτες εταιρίες που υιοθέτησαν dark theme για την εφαρμογή τους,...

Το Twitter ήταν από τις πρώτες εταιρίες που υιοθέτησαν dark theme για την εφαρμογή τους, πίσω στο μακρινό 2016. Από τότε η απαίτηση για μαύρο θέμα αυξάνεται όλο και περισσότερο, καθώς πολλοί είναι οι χρήστες που προτιμούν την ευκολία ανάγνωσης που προσφέρουν τα σκούρα χρώματα, ιδιαίτερα τη νύχτα.

Το Twitter, εδώ και χρόνια, έδινε την επιλογή στους χρήστες να χρησιμοποιούν είτε το dark theme ή το light theme ανάλογα με τις προτιμήσεις τους. Τώρα κάνει το dark theme ακόμα καλύτερο αφού στην iOS εφαρμογή προστέθηκε η επιλογή για full black theme.

Θέματα με πλήρως μαύρα χρώματα είναι ακόμα πιο ξεκούραστα από οποιοδήποτε άλλο σκούρο χρώμα, αλλά έχουν ακόμα ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε συγκεκριμένες συσκευές. Τα smartphone που εξοπλίζονται με AMOLED οθόνες, όπως το Apple iPhone XS ή το Samsung Galaxy S10, μπορούν να προβάλουν μαύρο χρώμα χωρίς να καταναλώνουν ενέργεια.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί το κάθε πίξελ σε μία AMOLED οθόνη φωτίζεται ανεξάρτητα. Οπότε όταν ένα πίξελ πρέπει να προβάλει μαύρο χρώμα, δεν χρειάζεται να ανάψει καθόλου και έτσι δεν καταναλώνει ενέργεια!

Με τις AMOLED οθόνες να γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς στην αγορά, η διαφορά μεταξύ ενός απλού dark theme και ενός full black theme μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντική για την μπαταρία του smartphone. Γι’ αυτό και οι χρήστες θέλουν όλο και περισσότερες εφαρμογές να προσθέσουν dark theme, και ειδικότερα black theme!

Δεν είναι τυχαίο ότι η Apple από τότε που άρχισε να χρησιμοποιεί AMOLED οθόνες, πρόσθεσε λειτουργία Dark θέματος στο iOS, ενώ και η Google δουλεύει πάνω σε ένα πλήρες dark theme για την επόμενη έκδοση, Android Q.

Αν θες κι εσύ να δοκιμάσεις τη νέα επιλογή dark theme στο twitter app για iPhone, τότε δεν έχεις παρά να πας στις ρυθμίσεις της εφαρμογής. Εκεί επιλέγεις Display & Sound, ενεργοποιείς το dark theme και μετά επιλέγεις «lights out» για να... σβήσεις τελείως τα φώτα!