Twitter for Desktop: Έρχεται νέος, απλούστερος σχεδιασμός

Περίληψη: Αν συνηθίζεις να μπαίνεις στο twitter από σταθερό υπολογιστή, τότε ίσως να έχεις ήδη χρησιμοποιήσει...

Αν συνηθίζεις να μπαίνεις στο twitter από σταθερό υπολογιστή, τότε ίσως να έχεις ήδη χρησιμοποιήσει την ανασχεδιασμένη ιστοσελίδα του.

Αν όχι, αυτό θα γίνει πολύ σύντομα, καθώς θα αλλάξει οριστικά όψη για όλους τους χρήστες μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ο σχεδιασμός της σελίδας θυμίζει αρκετά τη mobile εφαρμογή και φαίνεται να απλοποιεί αρκετά την χρήση της υπηρεσίας. Όλα τα βασικά κουμπιά, όπως home, explore, notifications, messages κ.ά. έχουν μεταφερθεί στα αριστερά του timeline. Εκεί βρίσκεται και ένα νέο πλήκτρο με όνομα Bookmarks, το οποίο είναι ένα εργαλείο που σου επιτρέπει να αποθηκεύεις τα αγαπημένα σου tweet.

Μια από τις σημαντικότερες νέες λειτουργίες του ανασχεδιασμένου Twitter είναι η δυνατότητα να χρησιμοποιείς πολύ εύκολα παραπάνω από έναν λογαριασμούς. Μέχρι σήμερα έπρεπε να κάνεις logout από τον πρώτο λογαριασμό, για να μπορέσεις να κάνεις login σε έναν δεύτερο. Πλέον αυτό αλλάζει και η εναλλαγή γίνεται απλούστερη, καθώς μπορείς να έχεις πολλαπλούς λογαριασμούς συνδεδεμένους ταυτόχρονα.

Το πιο «hot» χαρακτηριστικό του 2019, το dark mode, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το καινούργιο twitter για desktop και θα μπορείς επιτέλους να «σβήσεις τα φώτα», για να μη σε τυφλώνει το λευκό της ιστοσελίδας. Το πεδίο σύνταξης νέων tweet παραμένει στην κορυφή και επάνω του βρίσκουμε το πλήκτρο «Sparkle». Το πλήκτρο αυτό σου επιτρέπει να βλέπεις το timeline σου σε χρονολογική σειρά και όχι με βάση την κατάταξη του αλγόριθμου. Τέλος, όλα τα trends και οι προτάσεις λογαριασμών έχουν μεταφερθεί στα δεξιά του timeline.

Όπως κάθε αλλαγή, έτσι και αυτή στον σχεδιασμό της αρχικής σελίδας του Τwitter, ίσως πάρει λίγο χρόνο να τη συνηθίσεις. Ο νέος σχεδιασμός, όμως, φαίνεται πως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση καθώς βελτιώνει την εμπειρία χρήσης της σελίδας.