Βάλε τάξη στο γραφείο σου!

Περίληψη: Η αίσθηση που πρέπει να αποκομίζετε από το χώρο του γραφείου σας, ώστε να αυξήσετε...

Η αίσθηση που πρέπει να αποκομίζετε από το χώρο του γραφείου σας, ώστε να αυξήσετε την παραγωγικότητα και την απόδοσή σας, είναι ένας οργανωμένος χώρος εργασίας. Προμηθευτείτε είδη αρχειοθέτησης και ξεχωρίστε τα έγγραφά σας. Εκτός όμως από την εικόνα που έχετε εσείς για το εργασιακό σας περιβάλλον είναι πολύ σημαντική και η εικόνα που έχουν οι άλλοι για αυτό. Φροντίστε λοιπόν κάθε φορά που πραγματοποιείτε μια ταχυδρόμηση εκ μέρους της επιχείρησής σας να αντανακλά τον επαγγελματισμό σας, μέσω της εμφάνισής της.Τα Public διαθέτουν μια τεράστια γκάμα από προϊόντα αρχειοθέτησης γραφείου. Βρείτε τα όλα εδώ.

Tips

  1. Σκεφτείτε εξ αρχής πως πρέπει να είναι οργανωμένη η πληροφορία που σας ενδιαφέρει (χρονολογικά, θεματικά, ανά πελάτη, ανά προϊόν κ.λπ.), και ξεκινήστε την οργάνωση των ντοσιέ με αυτήν τη λογική. Αυτή η προετοιμασία θα σας εξοικονομήσει σημαντικό χρόνο κάθε φορά που θα χρειάζεται να ανατρέξετε στο αρχείο σας σε καθημερινή βάση.
  2. Το σύστημα αρχειοθέτησης είναι το Α και το Ω σε κάθε επιχείρηση. Προμηθευτείτε είδη αρχειοθέτησης (φακέλους, ντοσιέ, θήκες κα) και ξεχωρίστε τα έγγραφά σας.  Έτσι θα εξοικονομείτε χρόνο σε κάθε σας αναζήτηση.
  3. Αν η εργασία σας απαιτεί συχνή αποστολή εγγράφων εξοικονομήσετε χρήματα με έξυπνο τρόπο αγοράζοντας μεγάλες συσκευασίες από φακέλους, κουτιά κ.λπ. Υπολογίστε λοιπόν τον όγκο των αποστολών σας εγκαίρως ώστε να εξοικονομείτε χρήματα.
  4. Γνωρίζατε ότι υπάρχουν διαφορετικά είδη κρίκων στα ντοσιέ/κλασέρ τα οποία καθορίζουν τη χωρητικότητά τους; Στα ντοσιέ έχουμε λύσεις «απλού» κρίκου για 180 φύλλα και κρίκου «τύπου D» με χωρητικότητα 400 φύλλα. Στα κλασέρ, το μέγεθος καθορίζεται από το πλάτος της ράχης (8cm ή 4cm), με αντίστοιχες χωρητικότητες 700 και 350 φύλλα.
  5. Κάποια αντικείμενα, όπως για παράδειγμα ένα CD ή ένα εύθραυστο δείγμα, χρειάζονται ειδική μεταχείριση κατά την αποστολή. Για αυτές τις περιπτώσεις, προμηθευτείτε ειδικούς φακέλους που διαθέτουν φυσαλίδες.
  6. Μην ξεχνάτε να συνοδεύετε κάθε σας ταχυδρόμηση με αυτοκόλλητες ετικέτες, όπου θα έχετε τυπώσει τα στοιχεία του παραλήπτη και του αποστολέα, για μία όσο το δυνατόν καλύτερη αλλά και πιο επαγγελματική εμφάνιση.