Assassin's Creed Valhalla / Τι χρειάζεται το PC σου για να το «τρέξει»;

Περίληψη: Ίσως το πιο πολυαναμενόμενο παιχνίδι του 2020. Αν το περιμένεις κι εσύ πώς και πώς, δες τα specs που χρειάζεται το PC σου για να «σηκώσει» το Assassin's Creed: Valhalla!

Στο ημερολόγιο των gaming κυκλοφοριών της φετινής χρονιάς όλοι έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους στις επερχόμενες κονσόλες νέας γενιάς. Τα PlayStation 5 και Xbox Series X|S είναι μόνο το ένα μέρος της αναβαθμισμένης gaming εμπειρίας όμως, το άλλο είναι τα παιχνίδια. Σε αυτό τον τομέα, μία από τις κυκλοφορίες που περιμένουν πολλοί gamers είναι το Assassin's Creed: Valhalla, το νεότερο μέρος της πολύ επιτυχημένης σειράς της Ubisoft.

Το νέο παιχνίδι θα κυκλοφορήσει επίσημα μέσα στο πρώτο μισό του Νοεμβρίου σε υπολογιστή, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5 και Xbox Series X|S. Στην περίπτωση των κονσολών, είτε τωρινής γενιάς είτε next-gen, δε σε απασχολούν τα specs καθώς αυτά δεν αλλάζουν. Αν όμως παίζεις σε υπολογιστή, τότε πρέπει να βεβαιωθείς ότι το PC σου αντέχει την πρόκληση του νέου Assassin’s Creed. Για να το βεβαιώσεις αυτό, η Ubisoft έδωσε στη δημοσιότητα τα απαραίτητα specs που πρέπει να διαθέτει ένας υπολογιστής για να «σηκώσει» το Assassin's Creed: Valhalla.

Συγκεκριμένα, η Ubisoft δημοσιοποίησε 5 διαφορετικά επίπεδα χαρακτηριστικών, από το ελάχιστο απαραίτητο για 1080p/30fps gaming, μέχρι και το Ultra επίπεδο στο οποίο μπορείς να παίξεις το νέο παιχνίδι σε 4K ανάλυση στα 30fps. Οι απαιτήσεις κυμαίνονται από πολύ προσιτές έως απολύτως overkill και περιλαμβάνουν CPU και GPU και από τους δύο βασικούς ανταγωνιστές σε κάθε αγορά.

Κάτι που κρίνεται απαραίτητο για κάθε PC που θέλει να παίξει το Assassin's Creed: Valhalla είναι ο SSD δίσκος. Το παιχνίδι θα χρειαστεί 50GB αποθηκευτικού χώρου, κάτι που σημαίνει ότι θα φορτώνει μεγάλο όγκο δεδομένων κάθε φορά που το ξεκινάς, αλλά και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ένα PC με SSD δίσκο θα μειώσει τους χρόνους φόρτωσης στο ελάχιστο δυνατό και θα βελτιώσει την gaming εμπειρία σου, τόσο κατά τη διάρκεια του gaming αλλά και κατά τη γενικότερη λειτουργία του υπολογιστή σου.

Πως σου φαίνονται τα minimum requirements του Assassin's Creed: Valhalla; Έχει το PC σου ό,τι χρειάζεται για να «τρέξει» το παιχνίδι ή θα στραφείς στην κονσόλα σου για να απολαύσεις τον επερχόμενο τίτλο της Ubisoft;