Cyberpunk 2077 / Η CDPR ανακοίνωσε νέες απαιτήσεις συστήματος!

Περίληψη: Περιμένεις κι εσύ ανυπόμονα την κυκλοφορία του Cyberpunk 2077; Η CDPR δίνει οδηγίες για να προετοιμάσεις σωστά PC σου!

Το Σεπτέμβριο η CD Projekt Red είχε ανακοινώσει τις ελάχιστες και τις προτεινόμενες απαιτήσεις συστήματος, για να μπορεί να παίξει κανείς το πολυαναμενόμενο Cyberpunk 2077 στο PC του. Οι απαιτήσεις που είδαμε τότε ήταν αρκετά προσιτές για τους περισσότερους gamers. Τώρα η CDPR μεγαλώνει τις προτάσεις της και προσθέτει κατηγορίες για όσους δεν θέλουν απλώς να παίξουν το παιχνίδι αλλά να το απολαύσουν στο maximum!

Τα minimum και recommended specs δεν έχουν αλλάξει ιδιαίτερα, όπως θα προσέξεις, αλλά έχουν εμπλουτιστεί με μερικές ακόμα προτάσεις. Τα απολύτως ελάχιστα χαρακτηριστικά που χρειάζεσαι για να «τρέξεις» το Cyberpunk 2077 στον υπολογιστή σου είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που είχαν ανακοινωθεί αρχικά. Ο υπολογιστής σου θα πρέπει να εξοπλίζεται με: Intel Core i5-3570K ή AMD FX-8310 επεξεργαστή, 8GB RAM και κάρτα γραφικών Nvidia GTX 780 3GB ή AMD Radeon RX 470. Στο επόμενο σκαλοπάτι απόδοσης, στην κατηγορία των recommended specs, προστέθηκε η επιλογή για GeForce GTX 1660 Super και AMD Radeon RX 590 GPU αλλά αφαιρέθηκε η πρόταση για AMD Radeon R9 Fury κάρτα γραφικών.

Πάμε τώρα και στα πιο ενδιαφέροντα των νέων system requirements, τις επιπλέον κατηγορίες που προστέθηκαν. Η CD Projekt Red πρόσθεσε 5 νέα επίπεδα χαρακτηριστικών. Τα δύο από αυτά απευθύνονται σε High και Ultra επίπεδο εικόνας (1440p και 4K αντίστοιχα) ενώ τρεις από τις νέες κατηγορείς αφορούν όσους θέλουν να παίξουν το παιχνίδι με ενεργοποιημένο το ray tracing σε αναλύσεις 1080p, 1440p και 4K. Για τη χρήση ray tracing απαιτείται Nvidia Turing ή Ampere GPU ενώ οι υπόλοιπες απαιτήσεις συστήματος παραμένουν αρκετά προσιτές ακόμα και για υψηλές αναλύσεις.

Αν δεν σκοπεύεις να παίξεις το Cyberpunk 2077 στο PC, τότε όλα τα παραπάνω δεν σε απασχολούν. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα με το PC και σε PlayStation 4 και Xbox One, οπότε θα μπορείς κι εσύ να παίζεις από την πρώτη μέρα. Αν θες να παίξεις το παιχνίδι στα PlayStation 5, Xbox Series X ή Series S τότε θα πρέπει να περιμένεις μέχρι το 2021, όταν και το Cyberpunk 2077 θα κυκλοφορήσει στις next-gen κονσόλες.

Η επίσημη κυκλοφορία του Cyberpunk 2077 αναμένεται στις 10 Δεκεμβρίου 2020 και για να το αποκτήσεις όσο πιο άμεσα γίνεται μπορείς να κάνεις την προπαραγγελία για την έκδοση που σε ενδιαφέρει από το Public.gr!