Δες ένα Game Boy Advance να παίζει παιχνίδια του PlayStation!

Περίληψη: Γίνεται να παίξεις παιχνίδια του πρώτου PlayStation σε ένα Game Boy Advance; Κανονικά όχι, αλλά ένας ευρηματικός παίκτης τα κατάφερε!

Μπορεί το gaming σήμερα να έχει εξελιχθεί και να προσφέρει εμπειρία 4K στα 120fps, με κονσόλες όπως τα PS5 και Xbox Series X, αλλά η νοσταλγία έχει πάντα τη δικιά της θέση στις προτιμήσεις των παικτών. Δεν είναι λίγοι αυτοί που ακόμα και σήμερα παίζουν original τίτλους του PlayStation, του Nintendo Entertainment System ή κλασικά παιχνίδια για υπολογιστή. Τι γίνεται όμως αν θες να παίξεις παιχνίδια του πρώτου PlayStation και έχεις στη διάθεσή σου μόνο ένα Game Boy Advance; Η απάντηση είναι πολύ απλή! Χακάρεις το Game Boy για να παίζει παιχνίδια PlayStation!

Εντάξει, δεν είναι και τόσο απλή αυτή η λύση, αλλά ο Rodrigo Alfonso κατάφερε να κάνει αυτή την ιδέα πραγματικότητα. Για την ακρίβεια, δεν χρειάστηκε να τροποποιήσει καθόλου το Game Boy Advance του. Αυτό που έκανε είναι να δημιουργήσει ένα ειδικό cartridge μέσα από το οποίο «τρέχουν» τα παιχνίδια. Το hardware του GBA δεν είναι αρκετά ισχυρό ώστε να υποστηρίξει τα 3D γραφικά των παιχνιδιών του PlayStation άλλωστε.

Video Duration
1:50

Στην ουσία, το Game Boy Advance που βλέπεις στο βίντεο χρησιμοποιείται ως οθόνη και χειριστήριο και τα παιχνίδια τρέχουν στο custom cartridge που έφτιαξε ο δημιουργός του βίντεο. Η ιδέα του δημιουργού του project δουλεύει γιατί εκμεταλλεύεται ένα πρωτότυπο χαρακτηριστικό της φορητής κονσόλας της Nintendo. Το Game Boy Advance έχει τη μοναδική λειτουργία όπου μπορούν δύο κονσόλες να συνδεθούν μεταξύ τους με καλώδιο και να παίξουν το ίδιο παιχνίδι αρκεί μόνο ένας από τους δύο παίκτες να έχει στην κατοχή του το παιχνίδι, όχι και οι δύο.

Μέσω αυτού του χαρακτηριστικού λοιπόν, το Game Boy Advance του Rodrigo Alfonso δεν τρέχει το ίδιο τα παιχνίδια, αλλά αυτά έρχονται στην οθόνη της κονσόλας με καλώδιο. Τι τρέχει τα παιχνίδια; Ένα Raspberry Pi που μπορεί μέσω emulator να «σηκώσει» τα παιχνίδια της πρώτης γενιάς PlayStation και το οποίο στέλνει μέσα από καλώδιο το gameplay στην οθόνη του Game Boy Advance. Εντάξει, δεν μιλάμε για μία πρακτική λύση για να παίξεις retro παιχνίδια του PlayStation όπου κι αν βρίσκεσαι, μιλάμε όμως για ένα πολύ cool project που μας κάνει να αναπολούμε τις παλιές μας κονσόλες και τα αγαπημένα μας παιχνίδια!

Για τις σύγχρονες gaming ανάγκες σου, το Public έχει ό,τι χρειάζεσαι!