E3 2020: Επιβεβαιωμένη απουσία για Sony και PS5!

Περίληψη: Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Sony δεν παίρνει μέρος στην έκθεση, κάνοντας focus σε μεγάλα events για τους fans της!

Μπορεί να διανύουμε τη χρονιά που η Sony θα ρίξει στην αγορά την επόμενη κονσόλα οικιακής ψυχαγωγίας της, το PS5, ωστόσο φαίνεται πως για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα μείνει εκτός έκθεσης E3, που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Ιούνιο στο Λος Άντζελες.

Μετά από φήμες που γέμισαν το διαδίκτυο από τις πρώτες βραδινές ώρες της Δευτέρας, η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα πως δεν θα συμμετέχει στην E3 2020 με το PS5 ή το PS4. Η Sony δήλωσε χαρακτηριστικά μέσω εκπροσώπου της πως «μετά από σκέψη, αποφασίσαμε να μην συμμετέχουμε στην E3 2020».

Video Duration
1:57


«Σεβόμαστε την ESA ως οργανισμό, ωστόσο δεν θεωρούμε ότι το όραμά της για την E3 2020 είναι το σωστό για αυτά που θέλουμε να εστιάσουμε φέτος. Θα συμμετέχουμε το 2020 σε εκατοντάδες consumer events σε όλο τον κόσμο και στόχος μας είναι να νιώσουν οι fans του PlayStation πως έχουν πρόσβαση στο αγαπημένο τους περιεχόμενο. Έχουμε ένα φανταστικό line up τίτλων για το PS4 και το λανσάρισμα του PS5 και αναμένουμε να το γιορτάσουμε με τους fans μας».

Η Sony χρησιμοποίησε την Ε3 ως event αποκάλυψης των κονσολών της από την αρχή. Το 1995 αποκαλύφθηκε το πλάνο για το λανσάρισμα του αρχικού PlayStation στην Αμερική, ενώ το 2013 το βάρος έπεσε στο PS4. Όπως φαίνεται, εταιρείες όπως η Sony και η ΕΑ ήθελαν την Ε3 να γίνονται περισσότερο fan festival, με πιο έντονη συμμετοχή καταναλωτών, την ώρα που οι διοργανωτές ήθελαν να κρατήσουν αυτόν τον business χαρακτήρα που έχει το event μέχρι και σήμερα.

Stay tuned στο Public Blog για όλα τα νεότερα!