EA / Πληροφορίες για ακυρωμένο Star Wars Battlefront spinoff

Περίληψη: Το νέο Star Wars ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει το 2020 για PC, PS5 και Xbox Series X. Ωστόσο η ιστορία με τα ακυρωμένα Star Wars games ξεκινάει αρκετά πίσω...

Ένα νέο κύμα πληροφοριών για... ακυρωμένο Star Wars Battlefront spinoff game ήρθε στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες. Όπως σημειώνεται, η ΕΑ ετοίμαζε ένα νέο game στη σειρά Star Wars Battlefront, το οποίο είχε την κωδική ονομασία Viking. Πρόκειται για το τρίτο Star Wars game που ακυρώνεται από το 2017.

Το νέο Star Wars ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει το 2020 για PC, PS5 και Xbox Series X και, όπως αναφέρεται από ανώνυμες πηγές, μόλις η ΕΑ είδε ότι δεν θα προλάβει να το κυκλοφορήσει στο επιθυμητό χρονικό διάστημα, έδωσε εντολή για ακύρωση.

Η ιστορία με τα ακυρωμένα Star Wars games ξεκινάει αρκετά πίσω. Το 2015 η ΕΑ ανέθεσε στην Visceral Games να ετοιμάσει ένα Star Wars heist game με την κωδική ονομασία Ragtag και την ευθύνη του project είχε η πασίγνωστη Amy Hennig. Τον Οκτώβριο του 2017 η EA έκλεισε τη Visceral Games, ακύρωσε το Ragtag και τα assets πήγαν στο studio της στο Vancouver για ένα νέο open world Star Wars game. Το δεύτερο Star Wars game, που ακυρώθηκε, είχε την κωδική ονομασία Orca, ετοιμαζόταν από το 2018 και ακυρώθηκε κι αυτό πέρσι.

Σε ό,τι αφορά το Viking, ήταν ένα νέο game με αρκετά στοιχεία open world ενώ θα εμπλεκόταν στο project και η Criterion. Η EA Vancouver φαίνεται πως δούλεψε αρκετά πάνω σε ιδέες για το Viking πριν μπει και η Criterion στο παιχνίδι, ωστόσο η ταυτόχρονη ανάπτυξη σε δύο διαφορετικά σημεία έφερε καθυστερήσεις. Η ΕΑ είδε πως δεν θα τελείωνε το game νωρίς για να βγει στο λανσάρισμα των PS5, Xbox Series X και, έτσι, πήρε απόφαση να το ακυρώσει.

Αυτή τη στιγμή η ΕΑ έχει δύο νέα Star Wars games σε φάση ανάπτυξης, ένα sequel για το Star Wars Jedi: Fallen Order, που το δουλεύει η Respawn Entertainment και άλλο ένα μικρότερης εμβέλειας project, που ετοιμάζεται από την EA Motive στο Μόντρεαλ του Καναδά.