Έντονη φημολογία ότι η Ubisoft ετοιμάζει νέο Splinter Cell videogame

Περίληψη: Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες από έγκυρη πηγή, η Ubisoft προετοιμάζει το έδαφος για την ανάπτυξη νέου παιχνιδιού Splinter Cell.

Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που η Ubisoft ασχολήθηκε στα σοβαρά για τελευταία φορά με τη σειρά Splinter Cell και φαίνεται πως ήρθε η ώρα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ γνωστού insider της βιομηχανίας του gaming, η γαλλική εταιρεία έχει δώσει εντολή σε στούντιό της να αναλάβει την ανάπτυξη ενός νέου παιχνιδιού, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες ακόμη για το ποια ομάδα θα αναλάβει το δύσκολο αυτό έργο. Τα όσα μεταφέρονται μαρτυρούν αρχικά στάδια development, κάτι που σημαίνει πως δύσκολα θα μάθουμε κάτι για το παιχνίδι έστω και το 2022. Και όλα αυτά γιατί η Ubisoft είναι ήδη υπόλογη για αρκετές καθυστερήσεις παιχνιδιών της (πέραν της πανδημίας), οπότε δεν θέλει να δεσμευτεί με ένα trailer για κάτι που ακόμη δεν ξέρει πότε θα κυκλοφορήσει.

Η σειρά Splinter Cell έχει στοιχεία δράσης και βασίζεται σε μηχανισμούς stealth, με τον πρωταγωνιστή Sam Fisher να είναι ένας μυστικός πράκτορας που συνεργάζεται με την κυβερνητική οργάνωση “The Third Echelon”. Το πιο πρόσφατο παιχνίδι της σειράς είναι το Splinter Cell: Blacklist που κυκλοφόρησε το 2013 για PC, PS3, Xbox 360 και Wii U.

Πρόσφατα η Ubisoft ανακοίνωσε ένα σχετικό VR Splinter Cell σε συνεργασία με το Facebook, αλλά, όπως ήταν λογικό, προκάλεσε τις αντιδράσεις των fans. Μένει, τώρα, να δούμε ποιο studio θα αναλάβει το δύσκολο έργο και πώς θα προσαρμοστεί η σειρά στα νέα δεδομένα της βιομηχανίας, μετά από αυτή τη δεκαετή απουσία.

Βρείτε παλαιότερα παιχνίδια της σειράς Splinter Cell στα καταστήματα Public και στο Public.gr.