Forza Horizon 5 / Ανακοινώθηκαν οι απαιτήσεις συστήματος

Περίληψη: Λίγο πριν την κυκλοφορία του Forza Horizon 5 η Playground Games δημοσίευσε τις απαιτήσεις συστήματος για PC. Δες παρακάτω αν μπορείς να «τρέξεις» το νέο παιχνίδι.

Σε ένα περίπου μήνα από τώρα, στις 9 Νοεμβρίου, κυκλοφορεί το Forza Horizon 5 για PC, Xbox Series X|S και Xbox One. Το επόμενο open-world racing game στη δημοφιλή σειρά θα έχει εντυπωσιακά γραφικά, αλλά το ερώτημα είναι αν θα μπορείς να το παίξεις. Αν έχεις Xbox προφανώς και θα μπορείς, αλλά στο PC τι γίνεται; Για να ξεκαθαρίσει το τοπίο, η Playground Games ανακοίνωσε τις απαιτήσεις συστήματος για την έκδοση του Forza Horizon 5 σε υπολογιστή.

Η Playground Games έχει χωρίσει τις απαιτήσεις σε τρία επίπεδα, Minimum Spec, Recommended Spec και Ideal Spec. Για κάθε ένα έχει δώσει δύο υποκατηγορίες χαρακτηριστικών που αντιπροσωπεύουν επεξεργαστές και κάρτες γραφικών από AMD, Intel και Nvidia. Παρόλα αυτά, δεν γνωρίζουμε σε τι ανάλυση και ποιότητα στοχεύει κάθε ένα από τα επίπεδα χαρακτηριστικών που δημοσιεύτηκαν. Όπως θα δεις και παρακάτω όμως, οι ελάχιστες απαιτήσεις είναι αρκετά προσιτές.

Για να μπορείς να απολαύσεις το Forza Horizon 5 στον υπολογιστή σου θα χρειαστείς τουλάχιστον επεξεργαστή Ryzen 3 1200 ή Core i5-4460, κάρτα γραφικών Radeon RX 470 ή GeForce GTX 970 και 8GB RAM. Ανεβαίνοντας επίπεδο και περνώντας στο Recommended Spec, οι απαιτήσεις αυξάνονται. Εδώ θα χρειαστείς έναν υπολογιστή με Ryzen 5 1500X ή Core i5-8400 επεξεργαστή, Radeon RX 590 ή GeForce GTX 1070 κάρτα γραφικών και RAM 16GB.

Για τη μέγιστη δυνατή ποιότητα εικόνας θα χρειαστεί να έχεις ένα πολύ σύγχρονο PC με κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά. Ο υπολογιστής σου θα πρέπει να εξοπλίζεται με Ryzen 7 3800XT ή Core i7-10700K επεξεργαστή, Radeon RX 6800XT ή GeForce RTX 3080 κάρτα γραφικών και 16GB RAM. Σε όποια ποιότητα κι αν παίζεις, ο υπολογιστής σου θα χρειαστεί επίσης να έχει 110GB διαθέσιμα στον σκληρό δίσκο, ενώ για τη μέγιστη ποιότητα αυτός απαιτείται να είναι SSD. Τέλος, το λειτουργικό του υπολογιστή σου πρέπει να είναι Windows 10 Nov 2019 Update ή νεότερο. Τα νέα Windows 11 υποστηρίζονται κι αυτά κανονικά.

Πώς βλέπεις τις απαιτήσεις συστήματος; Είναι έτοιμος ο υπολογιστής σου να «τρέξει» το Forza Horizon 5;