Τα gaming news της εβδομάδας: Hogwarts Legacy, The Quarry, Elden Ring & Sniper Elite 5

Περίληψη: Οι πιο δυνατές gaming ανακοινώσεις αυτής εβδομάδας σε ένα άρθρο! Μάθε τα πάντα για τα αγαπημένα σου games και για τα νέα που έρχονται εδώ!

Ήρθε η ώρα να δούμε τις πιο σημαντικές ειδήσεις της εβδομάδας που μας πέρασε στην αγορά των videogames που ζει ξανά χρυσές μέρες με πολλές και σημαντικές κυκλοφορίες.

Hogwarts Legacy: Έρχεται μέσα στο 2022

Warner Bros. Games, Avalanche Software και PlayStation παρουσίασαν νέο gameplay υλικό για το Hogwarts Legacy, το νέο παιχνίδι από τον κόσμο του Harry Potter που θα κυκλοφορήσει στην αγορά το επόμενο χρονικό διάστημα. Στο πλαίσιο του State of Play event που έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής, οι 3 πλευρές παρουσίασαν 14 λεπτά gameplay video από την έκδοση του PS5, ενώ για άλλα 4 λεπτά είχαμε και κάποια στελέχη του studio που μίλησαν για το τι θα πρέπει να περιμένουν οι παίκτες από πλευράς περιεχομένου, ιστορίας και κόσμου. Η Warner Bros. επιβεβαίωσε μετά το πέρας της εκδήλωσης την πρόθεσή της να κυκλοφορήσει το παιχνίδι μέσα στο 2022 και πιθανότατα προς τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Video Duration
22:29

The Quarry, το νέο teen horror game της Supermassive

Η Supermassive Games μάς έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια σε σημαντικές κυκλοφορίες που βασίζονται στην ιστορία τους, τους χαρακτήρες και την ατμόσφαιρα και επανέρχεται με ένα ακόμη τίτλο που δεν ανήκει όμως στη γνωστή σειρά The Dark Pictures. Το γνωστό studio συνεργάζεται με την 2K Games για να ρίξει στην αγορά το The Quarry. Ο λόγος για ένα νέο teen horror game που θα κυκλοφορήσει στις 10 Ιουνίου 2022 για PC, PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X/S και φέρνει στο προσκήνιο την ιστορία ενός καλοκαιρινού camp που τελειώνει με μια γιορτή. Όπως μπορεί να καταλάβει κανείς, τα πράγματα δεν καταλήγουν ευχάριστα και η περιπέτεια ξεκινάει για τους νεαρούς ήρωες. Οι παίκτες θα μπορούν να συνεργαστούν με έως και 7 φίλους τους για να παίξουν όλοι μαζί online και στο cast περιλαμβάνονται οι David Arquette (Scream), Ariel Winter (Modern Family), Justice Smith (Jurassic World), Brenda Song (Dollface), Lance Henriksen (Aliens) και Lin Shaye (A Nightmare on Elm Street).

Video Duration
2:30

Sniper Elite 5: Επιτέλους ημερομηνία κυκλοφορίας

Η γνωστή σειρά Sniper Elite υποδέχεται το πέμπτο μέρος της με την Rebellion να κάνει επιτέλους επίσημες ανακοινώσεις. Μέσω ενός απλού μηνύματος στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, η εταιρεία επιβεβαίωσε πως το Sniper Elite 5 θα κυκλοφορήσει στις 26 Μαΐου 2022 για Pc, PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X/S, ενώ ειδικά για τους συνδρομητές της υπηρεσίας Xbox Game Pass θα είναι διαθέσιμο από την πρώτη ημέρα στη σχετική online βιβλιοθήκη. Τα γεγονότα του παιχνιδιού μάς στέλνουν στη Γαλλία του 1944, όπου και ο παίκτης αναλαμβάνει το ρόλο ενός elite μέλους μιας αμερικανικής ομάδας και συγκεκριμένα του Karl Fairburne. Στην πορεία της ιστορίας θα κληθεί να συνεργαστεί με τη Γαλλική Αντίσταση για να καταστρέψει τα σχέδια των Ναζί. Όλη η ιστορία μπορεί να παιχτεί solo ή co-op και μπορείτε να δείτε ένα πρώτο trailer στη συνέχεια.

Video Duration
1:51

Πρώτη ματιά στο νέο survival mode του Returnal

To Returnal κατάφερε να ξεχωρίσει από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του στην αγορά των videogames και το στούντιο ανάπτυξης Housemarque ανακοίνωσε πως θα προσφέρει στις 22 Μαρτίου το νέο update με νέο περιεχόμενο και υλικό για τους gamers. Το μεγάλο αυτό δωρεάν update θα έχει τίτλο Ascencion και θα προσφέρει δυνατότητα για co-op στο game, αλλά και ένα νέο survival mode. Μέσα από ένα νέο 18λεπτο video του νέου περιεχομένου, οι Harry Krueger (game director) και Gregory Louden (narrative director) μιλούν για το Tower of Sisyphus, όπου και θα λειτουργεί στη λογική του tower. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως η συγκεκριμένη περιοχή θα προσφέρει πολλαπλά επίπεδα δυσκολίας με πολλά κύματα εχθρών που θα αντιμετωπίζει ο παίκτης σταδιακά. Όσο κερδίζει μάχες, τόσο θα προχωράει προς τα επάνω. Δείτε το σχετικό νέο τμήμα του παιχνιδιού στη συνέχεια.

Video Duration
18:43

EA Play Live τέλος, τουλάχιστον για φέτος

H ΕΑ ανακοίνωσε πως δεν θα διοργανώσει φέτος το γνωστό της online event EA Play Live. Η εκδήλωση ήταν αυτή που έφερνε στο προσκήνιο όλες τις σημαντικές ανακοινώσεις για τις μελλοντικές κυκλοφορίες του μεγάλου εκδότη, αλλά φέτος τα πράγματα θα κινηθούν διαφορετικά. Η εταιρεία σημείωσε μέσω δήλωσης σε μεγάλη ειδησεογραφική ιστοσελίδα του εξωτερικού πως «αγαπάμε τον τρόπο που αλληλεπιδρούν οι παίκτες με το EA Play και τις ανακοινώσεις που κάνουμε εκεί, αλλά φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά και δεν θα σας δείξουμε όλα όσα έρχονται σε μια μέρα. Έχουμε αρκετές εκπλήξεις από όλα τα παγκόσμιας κλάσης studios μας και θα αποκαλύψουμε περισσότερα για τα νέα projects τους όταν είναι η κατάλληλη στιγμή για το κάθε ένα». Το EA Play Live μεταδιδόταν αρχικά στο πλαίσιο της έκθεσης Ε3, αλλά με τις ακυρώσεις του event τα τελευταία χρόνια είχε πάει απλά για κάποια στιγμή μέσα στον Ιούλιο, σε απλή ψηφιακή μορφή.

Ανακοινώθηκε το WrestleQuest, ένα νέο RPG με ήρωες του WWE

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τους ήρωες του wrestling σε παιχνίδια της σειράς WWE 2K, ωστόσο φαίνεται πως θα δούμε και κάτι ξεχωριστό. Θρυλικοί μαχητές του σπορ όπως ο Macho Man Randy Savage θα πρωταγωνιστούν στο WrestleQuest, ένα νέο RPG που ανακοινώθηκε στο πλαίσιο ενός ID@Xbox event της Microsoft. Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο ενός νεαρού wreslter που προσπαθεί να κυνηγήσει το όνειρό του και να πλησιάσει μαχητές που θαύμαζε από μικρός. Το παιχνίδι ακολουθεί ένα ξεχωριστό pixel art style και θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή το καλοκαίρι για PC και κονσόλες PlayStation, Xbox και Nintendo Switch. Δείτε ένα δείγμα στη συνέχεια.

Video Duration
1:28

Εξαιρετικές πωλήσεις για το Elden Ring

To «πείραμα» του Elden Ring αποδεικνύεται άκρως πετυχημένο για την Bandai Namco. Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε πως μέσα σε ελάχιστες εβδομάδες κυκλοφορίας, το παιχνίδι της FromSoftware κατάφερε να ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 12 εκ. αντίτυπα. Ο δημιουργός του, Hidetaka Miyazaki, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το κοινό και δήλωσε ενθουσιασμένος με το πόσο πολύς κόσμος θέλησε να πάρει μια γεύση από το νέο project που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον George R.R. Martin και κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό για PC και κονσόλες PlayStation και Xbox. Δείτε στη συνέχεια και το σχετικό tweet που έγινε από τον επίσημο λογαριασμό του franchise στο Twitter.