Γνώρισε το Stray, ένα από τα πιο ιδιαίτερα παιχνίδια που έρχεται στο PS5

Περίληψη: Στο ρόλο μίας γάτας που ζει σε ένα μελλοντικό κόσμο σε βάζει το Stray! Δες το gameplay του πραγματικά πρωτότυπου τίτλου και πάρε μία πρώτη γεύση από το παιχνίδι.

Πριν από μερικά χρόνια είχαν κυκλοφορήσει κάποια GIFs ενός concept παιχνιδιού στο οποίο πρωταγωνιστής ήταν μία αδέσποτη γάτα. Το παιχνίδι αυτό ήταν αρχικά γνωστό ως HK_Project και τα GIFs συγκέντρωσαν τεράστια προσοχή. Σήμερα, έπειτα από καιρό το project αυτό είναι κοντά στην ολοκλήρωσή του. Το νέο παιχνίδι είναι το Stray, αναπτύσσεται από την BlueTwelve Studio και θα κυκλοφορήσει από την Annapurna Interactive. Η Sony έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay trailer του επερχόμενου παιχνιδιού, αποκαλύπτοντάς μας με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τι μας περιμένει στον κόσμο του Stray μόλις το νέο video game γίνει διαθέσιμο.

Στο επίκεντρό του, το Stray είναι ένα παιχνίδι περιπέτειας. Σε αυτό ακολουθούμε την ιστορία μίας γάτας που βρίσκεται ξαφνικά σε μία μυστηριώδη πόλη που κατοικείται από ρομπότ και ψάχνει τρόπο να γυρίσει στην οικογένειά της. Ένα από τα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού θα είναι η εξερεύνηση του περιβάλλοντος, με το studio να δίνει μεγάλη έμφαση στη δημιουργία περιεχομένου που θα είναι κρυμμένο σε κάθε γωνιά του κόσμου. Υπάρχουν πολλά κρυμμένα μυστικά αυτής της ξεχασμένης πόλης που μπορείς να ανακαλύψεις εξερευνώντας τη.

Video Duration
4:33


Η μοναδική εμπειρία του παιχνιδιού μεγεθύνεται από το γεγονός ότι πρωταγωνιστής είναι μία γάτα. Αυτή η επιλογή επέτρεψε στην ομάδα ανάπτυξης να σχεδιάσει με πολύ διαφορετική προοπτική τον κόσμο, αποφεύγοντας gaming «κλισέ» που συνήθως εφαρμόζονται σε παιχνίδια με ανθρώπινους χαρακτήρες. Αντικείμενα που μπλοκάρουν την πρόσβαση σε έναν άνθρωπο δεν είναι κανένα πρόβλημα για μία γάτα. Στα σημεία που η γάτα δεν θα μπορεί να αλληλεπιδράσει με την άγνωστη πόλη στην οποία τριγυρνά, η πρωταγωνίστριά μας θα έχει για βοηθό το B12, ένα drone που θα τη βγάλει από τη δύσκολη θέση.

Μην νομίζεις πως έχουμε να κάνουμε με ένα χαλαρό παιχνίδι εξερεύνησης όμως. Η BlueTwelve Studio μας υπόσχεται πως η γρήγορη δράση και η περιπέτεια είναι μεγάλο κομμάτι του Stray. Μερικές από τις τοποθεσίες του παιχνιδιού θα είναι αρκετά επικίνδυνες. Σε αρκετές από αυτές η ταχύτητα και η ευκινησία της γάτας θα είναι απαραίτητα για να προχωρήσεις, ενώ σε άλλες θα χρειαστεί να κινηθείς χωρίς να σε καταλάβει κανείς για να μπορέσεις να επιβιώσεις.

Το Stray θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2022 για PS4, PS5 και PC. Για ακόμα περισσότερα gaming news μείνε συντονισμένος στο Public Blog.