Horizon Forbidden West / Βίντεο παρουσίαση από τον Τίμο Κουρεμένο

Περίληψη: Το Horizon Forbidden West είναι εδώ! Μάθε τα πάντα για το νέο παιχνίδι της Sony από το video που ετοίμασε ο Τίμος Κουρεμένος!

Η μεγάλη μέρα που περίμεναν εκατομμύρια gamers έφτασε! Το Horizon Forbidden West κυκλοφόρησε επίσημα και οι πρώτες εντυπώσεις είναι απόλυτα θετικές! Το νέο open world παιχνίδι που κυκλοφορεί αποκλειστικά στα PlayStation 5 και PlayStation 4 είναι η συνέχεια της ιστορίας της Aloy, την οποία είχαμε αρχικά γνωρίσει στο Horizon Zero Dawn. Το νέο παιχνίδι είχε την ευκαιρία να βιώσει από κοντά ο Τίμος Κουρεμένος και στο παρακάτω βίντεο μας παρουσιάζει αναλυτικά το Horizon Forbidden West που αναμένεται να κάνει «χαμό» στις κονσόλες της Sony! Πάμε να δούμε την παρουσίαση του Τίμου!

Video Duration
3:01

Horizon Forbidden West video με τον Τίμο Κουρεμένο

Ο Τίμος έπαιξε τη νέα περιπέτεια της Aloy και έζησε από κοντά την εμπειρία του Horizon Forbidden West το Public. Όπως λέει στο βίντεο, στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς μας περιμένουν νέα τοπία, νέοι εχθροί, νέα όπλα, νέες κινήσεις. Επιπλέον, η «Απαγορευμένη Δύση» διακρίνεται για τα αναβαθμισμένα γραφικά, το σενάριο και τον πλουσιότερο ήχο.

Τι συνάντησε ο Τίμος παίζοντας Horizon Forbidden West; Το πρώτο πράγμα που ξεχώρισε είναι ο τεράστιος ανοιχτός κόσμος τον οποίο, μάλιστα, μπορείς να εξερευνήσεις ακόμα πιο εύκολα, χάρη στους νέους τρόπους αναρρίχησης και μετακίνησης. Στον κόσμο του νέου παιχνιδιού θα συναντήσεις νέους πολιτισμούς, αξέχαστους χαρακτήρες και διαφορετικούς εχθρούς. Στο Horizon Forbidden West gameplay video που μας παρουσιάζει ο Τίμος Κουρεμένος, βλέπουμε και λίγες από τις μάχες στις οποίες θα βρεθείς παίζοντας το παιχνίδι. Αυτές είναι πλέον πιο στρατηγικές και οι αντίπαλοί σου μπορεί να είναι τόσο μηχανές όσο και άνθρωποι, οπότε απαιτούνται νέες τακτικές για να ανταπεξέλθεις.

Στο video για το Horizon Forbidden West του Τίμου Κουρεμένου φαίνονται, επίσης, και τα εξελιγμένα όπλα του παιχνιδιού. Ανάλογα με τα εξαρτήματα που θα μαζέψεις παίζοντας το παιχνίδι, θα μπορείς να δημιουργήσεις και διαφορετικά όπλα. Τέλος, ο Τίμος αποκάλυψε πως στο Horizon Forbidden West θα γίνει γνωστός ο λόγος που ο πολιτισμός της Γης όπως τον γνωρίζουμε έχει καταρρεύσει. Επιπλέον, θα μάθεις και ένα μυστικό της Aloy, το οποίο αναμένεται να την αλλάξει για πάντα.

Horizon Forbidden West gameplay και σενάριο

Αν δεν έχεις παίξει το πρώτο παιχνίδι της σειράς αλλά σκέφτεσαι να ξεκινήσει τη σειρά Horizon λόγω της κυκλοφορίας του Forbidden West, ας εξερευνήσουμε από την ιστορία. Το πρώτο παιχνίδι της σειράς ήταν το Horizon Zero Dawn και κυκλοφόρησε το 2017. Φέτος έχουμε την κυκλοφορία του Horizon Forbidden West, του δεύτερου παιχνιδιού στη σειρά και άμεσου sequel του πρώτου τίτλου.

Και τα δύο παιχνίδια της σειράς είναι ανήκουν στο “action role-playing” είδος και είναι προοπτικής τρίτου προσώπου. Πρωταγωνίστρια του παιχνιδιού είναι η Aloy με τα γεγονότα των παιχνιδιών να διαδραματίζονται στη Γη κατά τον 31ο αιώνα. Ο κόσμος δεν είναι όπως τον γνωρίζουμε με γιγαντιαίες μηχανές να τον έχουν κατακτήσει.

Η ιστορία του Horizon Forbidden West ξεκινά έξι μήνες μετά τα γεγονότα του πρώτου τίτλου της σειράς. H Aloy, μαζί με μία μικρή ομάδα συνοδοιπόρων ξεκινούν μία περιπέτεια προς τη Δύση με σκοπό να ανακαλύψουν την πηγή μίας αρρώστιας που σκοτώνει τα πάντα στο πέρασμά της. Στο ταξίδι τους θα ανακαλύψουν νέες περιοχές του αποκαλυπτικού τοπίου που έχουν καταστραφεί από τεράστιες καταιγίδες, διαφορετικές φονικές μηχανές, νέα περιβάλλοντα και οικοσυστήματα και θα ανακαλύψουν κι άλλους ανθρώπους νομαδικών φυλών που έχουν τιθασεύσει κάποιες από τις μηχανές.

Horizon Forbidden West – Διαφορετικές εκδόσεις και κυκλοφορία

Το Horizon Forbidden West είναι sequel του Horizon Zero Dawn που κυκλοφόρησε πριν από πέντε χρόνια. Το παιχνίδι αναπτύχθηκε από την Guerilla Games και κυκλοφορεί από τη Sony Interactive Entertainment από τις 18 Φεβρουαρίου 2022 για το PlayStation 5 και το PlayStation 4.

Στο PS5, η ομάδα ανάπτυξης εκμεταλλεύτηκε πλήρως το πολύ δυνατό hardware της νεότερης κονσόλας και προσφέρει μία αναβαθμισμένη εμπειρία παιχνιδιού. Το Horizon Forbidden West για PS5 προσφέρει haptic feedback μέσω του DualSense controller, εντυπωσιακό 3D spatial audio χάρη στην Tempest Engine και μειωμένο χρόνο φόρτωσης λόγω του πολύ γρήγορου SSD δίσκου. Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι και αυτά εντυπωσιακά στο PS5. Στη next-gen κονσόλα της Sony θα μπορείς να απολαύσεις το Horizon Forbidden West σε ποιότητα 4K. Αν πάλι δεν σε νοιάζει τόσο η τεράστια ανάλυση, μπορείς να ενεργοποιήσεις το Performance Mode για να έχεις ακόμα πιο ομαλό gameplay.

Αυτή τη στιγμή, το Horizon Forbidden West έχει αξιολόγηση 89/100 στο Metacritic, με τις κριτικές να είναι σχεδόν καθολικά θετικές! Παρά της υψηλές προσδοκίες, η Guerilla Games κατάφερε να δημιουργήσει ένα εξαιρετικό παιχνίδι για ακόμα μία φορά, όπως δείχνουν τα reviews.

Απόκτησε το Horizon Forbidden West σήμερα κιόλας για PlayStation 5 και PlayStation 4. Μείνε συντονισμένος στο Public Blog για ακόμα περισσότερο βίντεο με τον Τίμο Κουρεμένο!