Ημέρα Video Games 2021 / Τα αγαπημένα μας παιχνίδια μεγαλώνοντας

Περίληψη: Στις 8 Ιουλίου γιορτάζουν τα video games! Σήμερα είναι η Ημέρα Video Games και έτσι αποφασίσαμε να θυμηθούμε τα παιχνίδια που μας έκαναν να αγαπήσουμε αυτό το χόμπι.

Το gaming είναι πιο δημοφιλές από ποτέ και υπολογίζεται πως πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι παίζουν video games παγκοσμίως. Ένα τόσο διαδεδομένο χόμπι δεν θα μπορούσε να μην έχει κι αυτό τη δική του ημέρα, η οποία είναι σήμερα! Κάθε χρόνο, στις 8 Ιουλίου είναι η Video Games Day, μία ημέρα αφιερωμένη στα αγαπημένα μας ηλεκτρονικά παιχνίδια, τα οποία εδώ και δεκαετίες μας κάνουν παρέα.

Πώς τα video games κατέκτησαν τον κόσμο


Ο τίτλος του πρώτου video game είναι λίγο δύσκολο να απονεμηθεί, καθώς πολλά παιχνίδια τον διεκδικούν. Το παιχνίδι που ξεκίνησε την «τρέλα» που επικρατεί μέχρι και σήμερα όμως είναι χωρίς αμφιβολία το Pong, το οποίο ήταν το πρώτο επιτυχημένο video game και ένα από τα παιχνίδια που έκανε πολλούς χρήστες να αγοράσουν την πρώτη τους κονσόλα στα 70s και τα 80s, παρότι αρχικά είχε κυκλοφορήσει ως arcade.

Για να συνεχιστεί η επανάσταση των video games έπρεπε να έρθουν και οι πρώτες επιτυχημένες κονσόλες. Στα 80s, η Nintendo και η Sega έγιναν τα πρώτα μεγάλα ονόματα στο χώρο. Στα τέλη της ίδιας δεκαετίες έγινε mainstream και το φορητό gaming με την έλευση του Game Boy. Στα 90s είχαμε την είσοδο της Sony στο χώρο με το PlayStation, ενώ στις αρχές των 00s μπήκε και η Microsoft στην κούρσα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης και το PC gaming, το οποίο για πολλούς αντικατέστησε την κονσόλα.

Κανένα σύστημα από μόνο του δεν είναι ικανό να προσφέρει ατελείωτες ώρες διασκέδασης όμως. Για αυτό χρειαζόμαστε video games! Και σήμερα, στην Ημέρα Video Games 2021, αποφασίσαμε να κάνουμε μία αναδρομή στα αγαπημένα μας παιχνίδια μεγαλώνοντας. Η λίστα αυτή είναι σίγουρα υποκειμενική και διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά πιστεύουμε ότι θα την βρεις πολύ ενδιαφέρουσα. Η λίστα που ακολουθεί δεν έχει κάποια συγκεκριμένη ταξινόμηση, είναι απλά μία συλλογή από τα παιχνίδια που μας έκαναν να αγαπήσουμε το gaming.

Τα αγαπημένα μας video games

Video-Games-Day-02


Gran Turismo

Τα racing games υπήρχαν πολύ πριν έρθει το Gran Turismo στο PlayStation. Ο λόγος που το συγκεκριμένο παιχνίδι ξεχωρίζει όμως είναι γιατί ήταν το πρώτο που έφερε ρεαλισμό στην οδήγηση! Τα αυτοκίνητα ήταν σχεδιασμένα με ακρίβεια ενώ ο χειρισμός και το μοντέλο φυσικής βασίζονται στην πραγματικότητα. Όλα αυτά απαιτούσαν πραγματική οδηγική ικανότητα από τους παίκτες.

The Legend of Zelda: Ocarina of Time

Ίσως το καλύτερο παιχνίδι στην σειρά Zelda και ένα από τα καλύτερα video games όλων των εποχών. To The Legend of Zelda: Ocarina of Time κυκλοφόρησε το 1998 στο Nintendo 64 και το GameCube. Σε αυτή την περιπέτεια έχουμε για πρώτη φορά ταξίδι στο χρόνο με τον νεαρό Link να εξερευνά το Hyrule για να βρει την πριγκίπισσα που έρχεται στα όνειρά του. Αργότερα περνάμε στην ιστορία του έφηβου Link, ο οποίος βγαίνοντας από το Temple of Time βρίσκει τον κόσμο του κατεστραμμένο. Το The Legend of Zelda: Ocarina of Time ανέβασε το πήχη των απαιτήσεων με τις μηχανικές του, την απόκοσμη ατμόσφαιρά του και την ιστορία του.

Video-Games-Day-03


Tony Hawk's Pro Skater 2

Μπορεί να μην έχουν υπάρξει πολλά παιχνίδια με skateboard, αλλά το Tony Hawk's Pro Skater 2 είναι σίγουρα το καλύτερο από όσα έχουμε παίξει. Κυκλοφόρησε το 2000 σε διάφορες πλατφόρμες και έφερε νέα κόλπα, βελτιωμένα γραφικά, καινούργια περιβάλλοντα, ακόμα και τη δυνατότητα να δημιουργήσεις τις δικές σου πίστες. Πρόσφατα κυκλοφόρησε και το remake Tony Hawk's Pro Skater 1+2 για όσους θέλουν να ξαναζήσουν την εμπειρία των early 00s στη σύγχρονη κονσόλα τους.

Pokémon Red & Blue

Η τεράστια επιτυχία του Pokémon στην τηλεόραση έδωσε πολύ γρήγορα την ιδέα για μεταφορά του anime σε video game. Η πρώτη γενιά κυκλοφόρησε για το Game Boy το 1996 με δύο τίτλους, τα Pokémon Red και Pokémon Blue. Το RPG παιχνίδι έδωσε στα παιδιά την ευκαιρία να διαλέξουν το πρώτο τους Pokémon και να ξεκινήσουν μία μεγάλη περιπέτεια στη περιοχή Kanto με σκοπό να συλλέξουν και τα 151 Pokémon. Πολύ γρήγορα το παιχνίδι έγινε γρήγορα παγκόσμιο φαινόμενο που κρατά ακόμα και σήμερα.

Video-Games-Day-04


Grand Theft Auto Vice City

Το 2002 κυκλοφόρησε το τέταρτο παιχνίδι GTA και πρώτο που πραγματικά λατρέψαμε από το franchise. Ο ανοικτός κόσμος της Vice City, που φτιάχτηκε στα πρότυπα του Miami, η ιστορία του Tommy Vercetti, οι διάφορες ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές αποστολές (εκτός από εκείνη με το τηλεκατευθυνόμενο ελικόπτερο!), τα οχήματα και η εξαιρετική μουσική έκαναν το GTA Vice City το καλύτερο video game του 2002 και ένα από τα αγαπημένα μας.

Η λίστα αυτή θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο εκτενής και να περιλαμβάνει δεκάδες ακόμα επιλογές. Τα video games που αγαπήσαμε μεγαλώνοντας είναι πολλά περισσότερα, αλλά αποφασίσαμε να αναδείξουμε μόνο τα απολύτως αγαπημένα μας. Εσύ ποια video games αγάπησες περισσότερο μεγαλώνοντας;