O αγαπημένος Kirby γίνεται… 30 & το γιορτάζει με νέα περιπέτεια!

Περίληψη: O αγαπημένος Kirby γιορτάζει 30 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση του με μια νέα μεγάλη περιπέτεια. Όλες οι λεπτομέρειες εδώ!

Εκμεταλλευόμενος τις δυνατότητες του Nintendo Switch ο Kirby, o μικρός ροζ ήρωας ετοιμάζεται για μια περιπέτεια όπου θα ανακαλύψει έναν 3D κόσμο σώζοντας Waddle Dees και θα νικήσει την Beast Pack. Για να τα πετύχει όλα αυτά ο Kirby θα χρησιμοποιήσει την ικανότητα του που τον έχει καταστήσει μια ξεχωριστή φιγούρα στο gaming από την πρώτη του εμφάνιση το 1992 στο Kirby's Dream Land. Η ικανότητα αυτή δεν είναι άλλη από το να ρουφάει χαρακτήρες και αντικείμενα και να αποκτάει τις ιδιότητες τους.

O Kirby που φέτος γίνεται 30 χρονών έχει καθιερωθεί με αυτό το όνομα και το χαρακτηριστικό του ροζ χρώμα στην συνείδηση του κοινού. Όμως πριν την πρώτη του εμφάνιση το όνομα που χρησιμοποιούνταν κατά την παραγωγή ήταν Popopo. Η δημιουργοί του κατέληξαν στο Kirby που προς τιμήν του Αμερικανού δικηγόρου John Kirby ο οποίος υπερασπιστικέ την Nintendo σε δίκη με την Universal Studios το 1984. Επίσης με δεδομένο ότι η πρώτη περιπέτεια του Kirby ήταν στο Gameboy άρα ασπρόμαυρη και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στη συσκευασία και την κασέτα του παιχνιδιού στην Β. Αμερική ο χαρακτήρας ήταν λευκός, δεν ήταν πάντα ροζ στην συνείδηση των παικτών.

kirby-01

Πρωταγωνιστώντας ανελλιπώς σε όλες τις κονσόλες της Nintendo, o Kirby έχει κερδίσει ένα πιστό κοινό και έχει καταφέρει να πλασαριστεί στο Top 50 των μεγαλύτερων gaming franchise όλων των εποχών. Αυτό έχει επιτρέψει στη Nintendo να τον χρησιμοποιήσει και σε παιχνίδια εκτός των «κλασσικών» όπως party games (Kirby Battle Royale), Fighting (Kirby Fighters) ή ακόμα και σαν χαρακτήρας σε άλλα games της Nintendo (Super Smash Bros).

Η νέα περιπέτεια του στρογγυλού ροζ ήρωα, η δεύτερη στο Nintendo Switch φέρνει τον Kirby σε έναν νέο κόσμο με εγκαταλελειμμένες από το παρελθόν δομές. Με ειδικά mini games, challenges και boss fights που θα υπόσχονται να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον. Το νέο Kirby's Dream Land διαθέτει Co-Op mode 2 παικτών όπου ο δεύτερος παίκτης παίρνει τον έλεγχο του Bandana Waddle Dee για διπλή διασκέδαση. Με δύο επίπεδα δυσκολίας για αρχάριους ή προχωρημένους παίκτες όλοι θα βρουν αυτό που τους ταιριάζει. Απώτερος σκοπός: η διάσωση των Waddle Dees από την  Beast Pack. Στην πορεία προς τα εκεί ο Kirby έχει νέες ικανότητες όπως το Mouthfull Mode. Τώρα οι παίκτες μπορούν να αλληλεπιδράσουν με αντικείμενα ξεκλειδώνοντας μοναδικές νέες ικανότητες αυτόν των αντικειμένων. Γιατί άλλωστε να πιείς ένα αναψυκτικό όταν μπορείς να καταπιείς όλο το ψυγείο και να χρησιμοποιήσεις τα κουτάκια για να πυροβολείς τους εχθρούς σου; Το παραπάνω σε συνδυασμό με τις 12 ικανότητες αντιγραφής του Kirby που τον μετατρέπουν από ξιφομάχο μέχρι έναν χαρακτήρα που πετάει φωτιές εγγυώνται ατελείωτες ώρες διασκέδασης.

To Kirby's Dream Land έρχεται με πλήρη συμβατότητα με τους χαρακτήρες Amiibo και φέρνει και 4 νέα Amiibo, τον Kirby, το Waddle Dee, τον King Dedede και τον Meta Knight ξεκλειδώνοντας αποκλειστικά πρόσθετα στο παιχνίδι.

Video Duration
2:22

Η Nintendo γιορτάζοντας διπλά τον νέο τίτλο αλλά και παράλληλα τα 30α γενέθλια του Kirby, φέρνει με ένα μοναδικό Site αποκλειστικά αφιερωμένο στον ροζ ήρωα στο οποίο οι fans μπορούν να γνωρίσουν την ιστορία και το σύμπαν του. Επίσης εν όψει της κυκλοφορίας του παιχνιδιού έχει κυκλοφορήσει ένα demo ώστε οι παλιοί παίκτες να γνωρίσουν την νέα περιπέτεια του Kirby και οι νέοι τις μοναδικές του ικανότητες που τον έχουν κάνει τόσο αγαπημένο. Στο ίδιο Site οι fans μπορούν να κατεβάσουν ένα αποκλειστικό wallpaper για τον υπολογιστή ή το κινητό τους ή να διαβάσουν τα νέα του Kirby. Επίσης έχει προγραμματιστεί για τις 11/08/2022 μια μοναδική συναυλία από 35 μουσικούς προερχόμενων από διαφορετικά μουσικά είδη που θα μεταδοθεί live παγκοσμίως μέσω δωρεάν streaming. Παρόμοια δράση είχε κάνει και το 2017 για τον εορτασμό των 25 χρόνων από την «γέννηση» του.

Οι κάτοχοι Nintendo Switch εκτός από την τελευταία περιπέτεια του Kirby, το Kirby's Dream Land μπορούν να παίξουν μέσω της συνδρομητικής υπηρεσίας Nintendo Switch Online να θυμηθούν παλιότερα παιχνίδια όπως το Kirby's Adventure και Kirby's Adventure SP του NES, τα  Kirby's Dream Course, Kirby's Dream Land 3 και Kirby Super Star για το SNES ενώ αναμένεται να προστεθεί και το Kirby 64: The Crystal Shards του Nintendo 64.