The Last of Us Part II: Οι πρώτες εντυπώσεις

Περίληψη: The Last of Us Part II… Έφτασε επιτέλους! Το νέο παιχνίδι της Naughty Dog κυκλοφορεί αποκλειστικά στο PlayStation 4 και τα πρώτα δείγματα είναι εντυπωσιακά, από κάθε άποψη.

Το gaming sequel που περίμενε όλος ο πλανήτης είναι επιτέλους εδώ! Το The Last of Us Part II κυκλοφόρησε επίσημα για το PlayStation 4 και το internet έχει πάρει φωτιά με τις κριτικές από reviews και κοινό. Δεν το έχεις παίξει ακόμα; Διάβασε τότε τις πρώτες εντυπώσεις -χωρίς spoiler- για να δεις τι σε περιμένει, μόλις έρθει η ώρα να φορτώσεις κι εσύ το παιχνίδι στην κονσόλα σου.

Θα ξεκινήσουμε από το πιο αναμενόμενο, τα γραφικά. Το πρώτο μέρος του The Last of Us κυκλοφόρησε για το PlayStation 3, οπότε, όταν η συνέχεια έρχεται σε μία πολύ πιο δυνατή κονσόλα, είναι λογικό να έχει αναβαθμισμένα γραφικά. Όσο κι αν το περιμέναμε όμως, η Naughty Dog κατάφερε να μας εκπλήξει με την εικόνα του παιχνιδιού. Οι χαρακτήρες δείχνουν πιο ρεαλιστικοί από ποτέ και η λεπτομέρεια του κόσμου του παιχνιδιού είναι καθηλωτική. Πραγματικά, η Naughty Dog αξιοποίησε στο maximum το hardware της κονσόλας, για να προσφέρει μία κορυφαία ποιότητα γραφικών.

Ακόμα κι αν τα γραφικά δεν ήταν τόσο καλά όμως, το σενάριο είναι αυτό που παίζει το μεγαλύτερο ρόλο, ειδικά σε ένα παιχνίδι όπως το The Last of Us. Η συνέχεια της ιστορίας θα μπορούσε να συνοψιστεί με μία λέξη: σκοτεινή. «Μα, και το πρώτο παιχνίδι δεν ήταν πολύ… dark;» σκέφτεσαι τώρα. Καμία σχέση με το sequel είναι η απάντηση. Οι χαρακτήρες έχουν πολύ περισσότερο βάθος και τα γεγονότα του παιχνιδιού θα συγκλονίσουν ακόμα και τον πιο… αναίσθητο παίχτη.

Στο The Last of Us Part II βρισκόμαστε 5 χρόνια μετά τα γεγονότα του πρώτου παιχνιδιού. Ο Joel και η Ellie βρίσκονται πλέον στο Wyoming. Ένα σημαντικό γεγονός, όμως, θα οδηγήσει την Ellie σε ένα δρόμο εκδίκησης. Δεν θα αποκαλύψουμε περισσότερα, θα σε αφήσουμε να εξερευνήσεις την ιστορία μόνος σου.

Το The Last of Us Part II κυκλοφορεί ήδη στα καταστήματα Public και στο public.gr. Επιπλέον, με κάθε αγορά κονσόλα PlayStation 4 παίρνεις δώρο τον πολυαναμενόμενο τίτλο. Μην το σκέφτεσαι άλλο, έφτασε η ώρα να παίξεις κι εσύ το sequel που η gaming κοινότητα περίμενε εδώ και χρόνια.