Massive Entertainment / Επισκεφθήκαμε το «αρχηγείο» του Division!

Περίληψη: Ο Παύλος Παπαπαύλου επισκέφθηκε τα γραφεία της Massive Entertainment στη Σουηδία - και έχει αποκλειστικό gameplay video από το νέο expansion του Division 2: Warlords of New York!

Η Massive Entertainment είναι από τα studios της Ubisoft που παίζουν σημαντικό ρόλο στο «σήμερα» της βιομηχανίας. Ιδρύθηκε το 1997 και εδρεύει στο Μάλμε της Σουηδίας, όπου και το τελευταίο χρονικό διάστημα ασχολείται με τη σειρά Division, ενώ αναπτύσσει και το επερχόμενο Avatar game για λογαριασμό του γνωστού γάλλου εκδότη.

Περάσαμε μια μέρα στα γραφεία της εταιρείας στα τέλη Ιανουαρίου και παρακάτω μπορείτε να βρείτε ενδιαφέρουσες φωτογραφίες από την επίσκεψή μας!

Αρχή με λίγη ιστορία: Η εταιρεία ξεκίνησε να βγάζει παιχνίδια το 2000 με το Ground Control στο PC, το οποίο και εκδόθηκε από την Sierra Studios. Λίγο αργότερα, μέσα στην ίδια χρονιά, εκδίδει το Ground Control: Dark Conspiracy με τη λογική του expansion.

Το 2002 το studio εξαγοράζεται από την Vivendi Universal Games και το 2004 βγάζει στην αγορά το Ground Control II: Operation Exodus για το PC. Τον Οκτώβριο του 2007 επενδύει σε ένα νέο franchise, το World in Conflict, στο οποίο χρησιμοποιεί κάποιους μηχανισμούς του πρώτου της game, αλλά με άλλη λογική στα του gameplay. Το παιχνίδι αποκτά expansion το 2009 με τίτλο World in Conflict: Soviet Assault.

Το 2008 η Activision Blizzard βάζει προς πώληση την Massive και τότε ξεκινάει η εποχή της στα χέρια της Ubisoft. Η γαλλική εταιρεία εργάζεται πάνω στο Assassin’s Creed Revelations (2011) μαζί με την Ubisoft Montreal, καθώς και στο Far Cry 3 (2013), ενώ το 2014 συμμετέχει και στο Just Dance Now. Το 2013 ανακοινώνει στην E3 της χρονιάς το νέο της game, ένα online tactical shooter με στοιχεία RPG και το όνομα Division.
 

Το παιχνίδι κυκλοφορεί τον Μάρτιο του 2016, σπάει το ρεκόρ πωλήσεων παιχνιδιού της Ubisoft την πρώτη μέρα κυκλοφορίας και τις περισσότερες πωλήσεις σε μία εβδομάδα για νέο franchise, δημιουργώντας τζίρο της τάξης των 330 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης για το Division 2: Warlords of New York expansion, περάσαμε από τα γραφεία της εταιρείας και δοκιμάσαμε το παιχνίδι. Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο video που ακολουθεί!