Minecraft με Ray Tracing: Διαθέσιμη η beta έκδοση

Περίληψη: Έφτασε η ώρα να δοκιμάσεις κι εσύ την RTX έκδοση του Minecraft. Η beta έκδοση με υποστήριξη για real time ray tracing εφέ είναι πλέον διαθέσιμη.

Από τον περασμένο Αύγουστο, όταν και είχε ανακοινωθεί πως το Minecraft θα αποκτήσει υποστήριξη για real time ray tracing, περιμέναμε με ανυπομονησία να μάθουμε νεότερα. Η ώρα έφτασε επιτέλους και η RTX έκδοση του Minecraft είναι εδώ, έστω και σε μορφή beta.

Ο τετράγωνος κόσμος του Minecraft δεν φημιζόταν ποτέ για τα γραφικά του, να που με το ray tracing όμως αλλάζει ριζικά όψη. Οι σκιές, οι αντανακλάσεις, οι ακτίνες φωτός, όλα δίνουν μία νέα αίσθηση στο κορυφαίο παιχνίδι των τελευταίων ετών. Μπορεί το Minecraft να μην στηρίζεται στο ρεαλισμό, αλλά τα εφέ φωτισμού προσομοιώνονται πλέον με ρεαλιστικό τρόπο. Το φως συμπεριφέρεται όπως και στον πραγματικό κόσμο, με τις ακτίνες να αντανακλούν διαφορετικά σε κάθε επιφάνεια, να διαθλώνται ή και να απορροφούνται από τα διάφορα αντικείμενα του κόσμου.

Video Duration
1:07


Για να τρέξεις κι εσύ το Minecraft με real time ray tracing γραφικά θα χρειαστεί αρχικά να έχεις την PC έκδοση του παιχνιδιού. Η beta του Minecraft RTX είναι διαθέσιμη μόνο σε υπολογιστή. Δεν χρειάζεται να αγοράσεις κάποιο expansion, παρά μόνο να έχεις ήδη το παιχνίδι στην κατοχή του. Από πλευράς hardware απαιτείται η ύπαρξη κάρτας γραφικών Nvidia RTX στο σύστημά σου, καθώς αυτές οι GPU είναι οι μόνες που υποστηρίζουν real time ray tracing. Μην ξεχάσεις επίσης να κάνεις και όλα τα update σε drivers και πλέον είσαι έτοιμος να απολαύσεις το Minecraft όπως ποτέ στο παρελθόν.

Προετοιμάσου μόνο για κάπως μειωμένη απόδοση. Το Minecraft δεν ήταν ποτέ βαρύ παιχνίδι, αλλά με το real time ray tracing έγινε. Τα εφέ πραγματικού φωτισμού απαιτούν μεγάλη επεξεργαστική ισχύ, ιδιαίτερα από την κάρτα γραφικών σου, οπότε η ταχύτητα του παιχνιδιού θα μειωθεί σημαντικά σε σχέση με το απλό παιχνίδι. Γι’ αυτό σου προτείνουμε να παίξει το Minecraft RTX με ενεργοποιημένη την τεχνολογία DLSS 2.0 που ενσωματώνουν όλες οι Nvidia RTX κάρτες γραφικών. Μέσω αυτής το παιχνίδι γίνεται render σε χαμηλότερη ανάλυση και το DLSS 2.0 το κάνει upscale σε υψηλότερη, χωρίς εμφανή απώλεια στην ποιότητα. Αυτό μειώνει κάπως τις επεξεργαστικές απαιτήσεις στην κάρτα γραφικών και εσύ κερδίζεις βελτιωμένη απόδοση.

Η τεχνολογία real time ray tracing υπάρχει εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο στο PC, μέσω τον Nvidia RTX καρτών, αλλά μόλις τώρα έκανε ένα από τα πιο σημαντικά βήματά της για mainstream υιοθέτηση. Το Minecraft είναι ένα τρομερά δημοφιλές παιχνίδι και η απλοϊκή προσέγγισή του στα γραφικά κάνει ακόμα πιο εμφανή τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας. Μετά από αυτή την κυκλοφορία, το μέλλον του real time ray tracing στο gaming μοιάζει πολύ… φωτεινό.